Aktywne Wpisy
JessePinkman38 +412
![JessePinkman38 - Ktoś zdziwiony że w Warszawie Rafała, odpowiedzialność poniosą kiero...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/a177e87d3116e449e26f8cefab581f158309fcfd90e980871697dccdad66bc19,w150.png)
źródło: 1000012890
Pobierz![Minieri](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Minieri_sZhOBQPFjD,q60.jpg)
Minieri +646
Dzisiaj mój osobisty rekord na stacji bo aż 4 osoby prosiły o alkohol na krechę. W środku tygodnia, na stacji paliw a nie w osiedlowym u pani Krysi. Były propozycje zostawienia dowodu czy nawet telefonu "pod zastaw". Najgorsze że jak powiem "nie, nie mogę nic dać nawet jakbym chciał" (a nie chcę) to im nie wystarcza. Muszę się kurła tłumaczyć jakbym był winny że na Halne Mocne nie mają, ehh #alkoholizm
Testuję coraz to nowsze rzeczy przygotowane techniką sous vide i dzisiaj padło na schab. W zamrażarce na kolejne przepisy czeka już łopatka (planuję zrobić szarpaną wieprzowinę sous vide) oraz paski żeberek (tutaj jeszcze nie mam pomysłu).
Pokroiłem schab na dość grube kotlety (1700 mięsa na 5 porcji), przyprawiłem solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i chilii, a do tego dołożyłem masło, ząbki czosnku i rozmaryn i zapakowałem próżniowo. W nocy leżało w lodówce, a dzisiaj trafiło do 60 stopniowej kąpieli na 4 godziny.
Chyba nigdy nie jadłem tak dobrego schabu (。◕‿‿◕。)
#sousvide #keto #gotowanietomojapasja #gotujzwykopem
źródło: comment_1611338054ESzcjpm6QT94h61vePV9mL.jpg
PobierzBiolomix 2nd Generation IPX7 Waterproof Sous Vide Immersion Circulator Vacuum Slow Cooker with
Komentarz usunięty przez autora
Odkąd nam cyrkulator nie gotuje mięsa inaczej :P
źródło: comment_1611347955zw8fXl6ZAzZLSAw2XksbY3.jpg
Pobierz