Wpis z mikrobloga

Gruz mi się zepsuł, więc bokiem śmigałem ostatnio tym e39 2.2 z LPG co mam na daily. No nie oszczędzałem i butla jakoś 46-48L starczyła mi na dokładnie 253km XD
#bmw #motoryzacja
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bofsky: No to prawda, kto by posądził paska o latanie haha. Ja mam e36 2.5, staram się je kamuflować bo przeglądu nie widziało 3 lata już xD O e39 jestem spokojny, bo jest na zwykłych 16stkach, nawet mpaka nie ma. Mimo wszystko tęsknie za gruzem, bo tutaj mniejsza zabawa, większa masa, dyfer nie ma spawu itp.
  • Odpowiedz
ogólnie klei to jak głupie bo opony 16cali nowe nokian snowproof. Zawiasiki przeliczony, dobrane odopowiednio sprężyny. Poliuratany tył, tam drapnięty tu stuknięty. Niepozorne srebne kombi z 1.2bara doładowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Bofsky: To żeby tam tylko korby się nie zesrały od tego wczesnego wstawania ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja miałem 274 km na hybrydzie 1.8t AUQ, bardzo wdzięczne silniki.
  • Odpowiedz
@Bofsky: K04-064 z tfsi plus zakuty motor, jak na bogato to stroker i już robi się poważnie, bo to okolice 340/360 koni ( ͡° ͜ʖ ͡°) jeśli masz ciagle seryjne heble to chociaż wrzuć na przód 312mm z s3/octavii rs ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Horaccy: heble to u mnie wlecą z a4 b7 320mm bo mam zwrotnice z a4 b6/b7 ( ͡° ͜ʖ ͡°). A ja nie myślę standardowo i wsadziłbym turbo z insigni 2.0T bo zajebiście szybko wstaje. A dla mnie raczej liczy się to, żeby kopało a nie d----------o górą
  • Odpowiedz
@Bofsky: Najlepiej/najtaniej to zaciski brembo czterotłoki z bmw e38 na adapterach i tarcze 323 z cupry r. K04 z tfsi właśnie bardzo wcześnie wstaje.
  • Odpowiedz
@Horaccy: nie chce żadnych adapterów w hamulcach przynajmniej z przodu wolałbym jakiś szukać z audi s/rs. Albo hebel z s4 b5 . Koszt k04 jakby nie patrzeć jest spory ale z drugiej strony robota kolektora to też nie łatwa sprawa.
  • Odpowiedz
@Bofsky: Kolektor w k04 064 jest zintegrowany, kupujesz w całości z turbo. Co do adapterów, to temat rzeka, na grupach są porządni goście co robią te adaptery z odpowiedniej stali i nigdy nic nie słyszałem negatywnego ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Horaccy: wiem, że jest zintegrowany ale trzeba robić kolejny adapter do przykręcenia do łba. A poza tym te jednotłoki na 320mm też są potężne i dodatkowo nie zwracają na siebie uwagi. O co głównie chodzi w tym całym cyrku zwanym paskiem b5
  • Odpowiedz
  • 0
@zuppan do obróbki używam tunerpro(darmowy). A definicje (xdf) to biorę z nefmoto forum ewentualnie sam robię. A ten screen jest mapą ładunku i zadanym afr przy obciążeniu.
  • Odpowiedz