Wpis z mikrobloga

Jak to jest z przejmowaniem domen? Udało mi się przechwycić ciekawą domenkę, wcześniej była to oficjalna strona pewnego polskiego sportowca. Czy taką domenę mogłem kupić zgodnie z prawem? Można gdzieś sprawdzić czy jest ona jakoś zastrzeżona?
#seo
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sebaa96: Mogłeś spokojnie, zero obaw. Pytanie czy będzie chciał odkupić albo czy jest w niej jakaś wartość z ruchu dziś. Ale w żadne pozwy czy groźby sie nie daj ująć, nikt nie ma najmniejszego prawa rościć sobie nic w takim przypadku.
  • Odpowiedz
@resuf: @Entroop: Znam znam, albo ta akcja z chyba Plusem czy którymś bankiem w PL który tak zaniedbał domene. Ale to wywieranie presji na około a nie odwoływanie sie do procedur NASK/ICANN itp.
@sebaa96: Podtrzymuje swoje stanowisko, służe pomocą i konsultacją czy mediacjami i wsparciem prawnym gdyby do tego doszło, bardzo chętnie i taki przypadek odhaczę ale to prosta sprawa. Pytanie czy facetowi w ogóle na
  • Odpowiedz
@Entroop: Z tego co patrzyłem w archive, już jakiś czas strona była nieczynna. Raczej średnio by mu na tym zależało, a wziąłem ją ze względu na tematykę i kilka linków z wikipedii.
  • Odpowiedz