Wpis z mikrobloga

Adrian Jakubiak, a former audio programmer for CD Projekt, said one of his colleagues asked during a meeting how the company thought it would be able to pull off a technically more challenging project in the same timeframe as The Witcher. “Someone answered: ‘We'll figure it out along the way,’” he said.

xDD #cyberpunk2077
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nihas: Stawiam wszystkie moje pieniądze, że tak samo było w przypadku W1, W2 i W3. Wtedy im się udawało, więc liczyli, że z Cybepunkiem wyjdzie podobnie ¯\_(ツ)_/¯.

Mam głęboką nadzieję, że wyniosą z tej historii lekcję i poprawią sposób zarządzania projektem i ludźmi, żeby w przyszłości dawać nam więcej zajebistych gier, bo mają super pracowników oraz olbrzymie ambicję. W branży gier potrzeba takich studiów co chcą pchać rynek do przodu,
  • Odpowiedz
@Szymas1234576847456: Liczę, że nikt o zdrowych zmysłach nie ma w zamiarze życzyć im źle. Fakt, wydali niedopracowany produkt, ale nic nie dzieję się bez przyczyny. Tej prawdziwej raczej nie poznamy, ale nie wierzę, że nie wiedzieli w jakim stanie jest gra i jak działa na starych konsolach.
  • Odpowiedz
@Szymas1234576847456: z tej historii wyniosą to że udało im się zrobić rekordową sprzedaż i że gracze to jelenie więc od jakości i dopracowania ważniejszy jest hype i marketing. Panie, to korporacja jest.
  • Odpowiedz
@Mageronik: to dobrze, ale co to ma do rzeczy ¯\_(ツ)_/¯ chodzi mi o podejście korporacji, liczy się zysk a satyskacja klienta znaczenie ma tylko wtedy kiedy można przekuć ją w pieniądze
  • Odpowiedz
@Szymas1234576847456: @Tibor:
W1 jak chodzi o rozgrywkę to większe drewno niż Gothic i Morrowind razem wzięte. Mimo że wyszedł ponad 5 lat od premiery tamtych.
Aczkolwiek tutaj można było jeszcze wybaczyć, bo pierwsza gra studia, W2 i W3 były w całkiem dopracowane i mimo tego że Cyberpunk był projektem o nieporównywalnie większej skali to ludzie mogli oczekiwać że na fali sukcesu W3 zatrudnią też więcej ludzi.
  • Odpowiedz