Autistic-Unicorn
347
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
klinQQ
@Autistic-Unicorn ¯_(ツ)_/¯
561
ruszka
@Salomonthekrol:

Nieprawda, zjedzenie jest mało szkodliwe - najbardziej trujące są opary.
436
Masiris
Masiris
@pacuja dobrze, że zawsze trzymam trochę sproszkowanej siarki pod biurkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
182
boa_dupiciel
boa_dupiciel
@Autistic-Unicorn @Salomonthekrol @ruszka @karski
Jak byłem młodszy i chciałem nie iść do szkoły, to wsadziłem termometr do gorącej herbaty. Jak łatwo można się domyślić, termometr nie wytrzymał. Później ją wypiłem, a na dole zostały resztki rtęci. Młody ja poszedł do ojca z kubkiem i resztkami tej rtęci i mówi "Patrz tata co mi mama dodała do herbaty, pewnie chciała mnie otruć", a tata prawie się przewrócił xD Pojechaliśmy
177
bartdziur
@dupskojestzajete: no mnie uczyli, że rtęć ma gęstość prawie 15 razy większą od wody i po spożyciu potrafi swoim ciężarem rozrywać ściany żołądka i ściekać niżej.

@WielkiElektronig: xD
81
pacuja
@ruszka: Nie wiem czy ktoś to jeszcze przeczyta, ale prawda, opary są trujące. I protip - jeśli potłuczemy termometr i rtęć się gdzieś rozlała to w miejsca gdzie mogła popłynąć sypiemy sproszkowaną siarkę, która połączy się z rtęcią dając nieszkodliwy siarczek rtęci.
Taka rtęć w zakamarkach może latami podtruwać mieszkańców więc należy jak najdokładniej się jej pozbyć/zneutralizować.
Ale wykopki i tak pewnie wiedzą swoje ...
77
d.....i
d.....i
@Autistic-Unicorn: rana terminatora.
72
Simple-Man
@Autistic-Unicorn: kiedyś w gimbazie na lekcji chemii nauczycielka dała nam trochę rtęci do zabawy. Śmiechu było co nie miara xD
Potem wszystkich głowa bolała
57
fledgeling
@boa_dupiciel

Kiedyś za młodu nie chciałem iść do szkoły i wsadziłem termometr do herbaty. Niestety herbata miała over 9000 stopni i termometr pękł. Nie chciałem dostać po dupie więc w-------m termometr za szafę (pewnie dalej tam leży xD). Potem babcia weszła do pokoju i spytała czy mam temperaturę. Ja mówię, że nie i że odłożyłem termometr już babciu. No to babcia se siadła i patrzy jak w--------m śniadanie.

I w pewnym
32
organista_onanista
organista_onanista
To gal.
23
ruszka
@Salomonthekrol:

No właśnie śmieszy, bo bawiąc się w ten sposób wdychasz opary ლ(ಠ_ಠ ლ)
13
spawngdapl
@Autistic-Unicorn: teraz zamiast rtęci używa się gali stanu, nie jest toksyczny, wygląda tak samo a smakuje jeszcze lepiej
11
G.....y
G.....y
@Autistic-Unicorn: rteńć?

byndzie ałtyzm
10
organista_onanista
organista_onanista
@Mikser_wieczorny nie, można się bawić
7
henk
@WielkiElektronig: to uważaj, bo jak połkniesz złotą obrączkę, (złoto ma jeszcze większą gęstość niż rtęć) to ci żołądek rozerwie, strop przebije i sąsiadowi na dole zrobi dziurę w glowir
5
Salomonthekrol
@Autistic-Unicorn: niesmieszy. By musiał zjeść zeby sie zatruć.
4
Megawonsz_dziewienc
@Gandalf_Rudy: Dawno dawno temu używali tego jako zabawki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2
Salomonthekrol
@ruszka: no to już w ogole mem nie śmieszy.
2
PanNocebo
@Simple-Man u nas to samo xD ale na fizyce chyba
2