@Autistic-Unicorn @Salomonthekrol @ruszka @karski Jak byłem młodszy i chciałem nie iść do szkoły, to wsadziłem termometr do gorącej herbaty. Jak łatwo można się domyślić, termometr nie wytrzymał. Później ją wypiłem, a na dole zostały resztki rtęci. Młody ja poszedł do ojca z kubkiem i resztkami tej rtęci i mówi "Patrz tata co mi mama dodała do herbaty, pewnie chciała mnie otruć", a tata prawie się przewrócił xD Pojechaliśmy
@dupskojestzajete: no mnie uczyli, że rtęć ma gęstość prawie 15 razy większą od wody i po spożyciu potrafi swoim ciężarem rozrywać ściany żołądka i ściekać niżej.
@ruszka: Nie wiem czy ktoś to jeszcze przeczyta, ale prawda, opary są trujące. I protip - jeśli potłuczemy termometr i rtęć się gdzieś rozlała to w miejsca gdzie mogła popłynąć sypiemy sproszkowaną siarkę, która połączy się z rtęcią dając nieszkodliwy siarczek rtęci. Taka rtęć w zakamarkach może latami podtruwać mieszkańców więc należy jak najdokładniej się jej pozbyć/zneutralizować. Ale wykopki i tak pewnie wiedzą swoje ...
@Autistic-Unicorn: kiedyś w gimbazie na lekcji chemii nauczycielka dała nam trochę rtęci do zabawy. Śmiechu było co nie miara xD Potem wszystkich głowa bolała
Kiedyś za młodu nie chciałem iść do szkoły i wsadziłem termometr do herbaty. Niestety herbata miała over 9000 stopni i termometr pękł. Nie chciałem dostać po dupie więc w-------m termometr za szafę (pewnie dalej tam leży xD). Potem babcia weszła do pokoju i spytała czy mam temperaturę. Ja mówię, że nie i że odłożyłem termometr już babciu. No to babcia se siadła i patrzy jak w--------m śniadanie.
@WielkiElektronig: to uważaj, bo jak połkniesz złotą obrączkę, (złoto ma jeszcze większą gęstość niż rtęć) to ci żołądek rozerwie, strop przebije i sąsiadowi na dole zrobi dziurę w glowir
Nieprawda, zjedzenie jest mało szkodliwe - najbardziej trujące są opary.
Jak byłem młodszy i chciałem nie iść do szkoły, to wsadziłem termometr do gorącej herbaty. Jak łatwo można się domyślić, termometr nie wytrzymał. Później ją wypiłem, a na dole zostały resztki rtęci. Młody ja poszedł do ojca z kubkiem i resztkami tej rtęci i mówi "Patrz tata co mi mama dodała do herbaty, pewnie chciała mnie otruć", a tata prawie się przewrócił xD Pojechaliśmy
@WielkiElektronig: xD
Taka rtęć w zakamarkach może latami podtruwać mieszkańców więc należy jak najdokładniej się jej pozbyć/zneutralizować.
Ale wykopki i tak pewnie wiedzą swoje ...
Potem wszystkich głowa bolała
Kiedyś za młodu nie chciałem iść do szkoły i wsadziłem termometr do herbaty. Niestety herbata miała over 9000 stopni i termometr pękł. Nie chciałem dostać po dupie więc w-------m termometr za szafę (pewnie dalej tam leży xD). Potem babcia weszła do pokoju i spytała czy mam temperaturę. Ja mówię, że nie i że odłożyłem termometr już babciu. No to babcia se siadła i patrzy jak w--------m śniadanie.
I w pewnym
No właśnie śmieszy, bo bawiąc się w ten sposób wdychasz opary ლ(ಠ_ಠ ლ)
byndzie ałtyzm