Wpis z mikrobloga

W sensie coś jak u bukmahera, że obracasz sobie kasą na portalu buka, ale dopiero po jej wypłacie należy się z tego rozliczyć?

@MGfilms: u buka podatek masz już opłacony w kursie
  • Odpowiedz
Napisałem, że ten podatek jest nawet jak sprzedajesz auto a ty napisałeś, że się mylę. Nie nie mylę się. Jest jak sprzedajesz auto.I jest tak samo jak sprzedajesz każdą inną rzecz. A, że tylko w określonych przypadkach to inna sprawa.

@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol:

Przecież to mega kluczowe xD
  • Odpowiedz
Broker taki jak revoult raportuje wszystko do US w swoim kraju a ten następnie międzynarodowym systemem skarbowym wysyła to do kraju podatnika np. Polski.

@pur3pwnage: w ogóle skąd to info? Tyczy się to revolut bank czy revolut? Nikt nigdzie nie prosił mnie o podanie jakichkolwiek danych i poza imieniem i nazwiskiem w revolucie nie ma moich danych personalnych.
  • Odpowiedz
@kosti9191: jeśli przelewy zasilające Twoje konto pochodzą z nieidentyfikowalnych źródeł to pewnie jesteś "bezpieczny".

Revoult LTD jest na chwilę obecną podmiotem "Nie raportującym" w CRS ale musi udzielić wszystkich informacji zażądanych przez instytucje podatkowe na temat klientów z danego kraju.

wandererswealth.com wysłało zapytanie do Revoult i otrzymało taką
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mudmen: rozumiem, że chodzi Ci o kurs dolara? Pewnie, to jest kolejna rzecz utrudniająca wyliczanie podatku, dlatego tak jak mówiłem, albo ktoś wie co robi i potrafi sam wszystko wyliczyć w prostym Excelu, albo idzie do biura rachunkowego, płaci 200 zł i ma wyliczone za niego ( )

Raczej w dupie bym tego nie miał, bo US może się d---------c za sprawy nawet sprzed 5
  • Odpowiedz