Wpis z mikrobloga

@Niedzwiedzmin: ten rok był specyficzny. Urzędnicy też śledzą trendy w sieci, co ludzie z kasą robią.
Wywiad skarbowy jest najlepiej poinformowaną instytucja w tym kraju o poczynaniach obywateli.
Miałem kontrolę o zwrot 2k pln, nie widzę powodu o nie robienie kontroli o większą kasę.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 85
@poznaniak: zacznijmy od tego, że większość wykopków bawi się za całe 100 zł albo 50. Wielcy inwestorzy będą płacić wielkie podatki Jak nie to ich US zajedzie o te 5 zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak ktoś wrzuca większą kwotę na revoluta to albo wie co robi i jak rozliczyć podatek samemu albo dopiero się dowie i w tym roku s-------i z revoluta, ewentualnie pójdzie do
  • Odpowiedz
@bartosaq Mój problem z wejściem na giełdę Revoluta jest taki że nie wiem który dokładnie PIT miałbym rozliczać (różne odpowiedzi w starszych tematach) i co w przypadku gdy będę typowym czempionem tagu i wyjdę na minus kupując na górce i sprzedając na dołku. Państwo nie dało mi wystarczającej edukacji w tym temacie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 28
@unified_observer: nie jest, ale nie zapominaj jak wyglądają wyniki matury z matematyki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ludzie dziś nie potrafią dodać 21 do 37 w pamięci i wyciągają telefon z kalkulatorem, a Ty mówisz o obliczaniu podatków, gdzie mieliby do czynienia z procentami i tak skomplikowanymi działaniami jak dodawanie, odejmowanie, mnożenie i dzielenie.

@XkemotX: ale za to wiesz w którym roku Jan Paweł II
  • Odpowiedz