Aktywne Wpisy
wilk633 +66
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
#ewolucja #biologia #porannerozkminy
I nie to, żebym negował istnienie procesu ewolucji, zastanawia mnie po prostu, dlaczego przyroda utrzymuje przez tyle czasu tak c-----e rozwiązania do przemieszczania się, jak pełzanie.
Gdyby to było c-----e rozwiązanie to by wymarły.
Albo weź takie rekiny. Może to one są największym osiągnięciem ewolucji jako jedne z "najstarszych" organizmó na ziemi? o_0
A poza tym chyba nie wiesz czy jest nisza.
- łapki mogą się odmrozić
- łapki przeszkadzają w pływaniu
- jak działa to po co zmieniać
Pewnie jest grupa węży które miały nogi, ale zrezygnowały. Delfiny miały łapy, a poszły do wody.
@Metrozaur: nie upieram się
@aaadam91: dziękuję, już myślałem, że nie będzie tu tego komentarza i będę musiał cisnąć ignorantów osobiście.
Komentarz usunięty przez autora
@dominowiak: Najpierw dostały nóg z płetw parzystych. Nogi te nie służyły do chodzenia na lądzie.
Do dziś wiele ryb chodzi w wodzie. Rekinki, płaszczki, nogopłatwe, bentozaury, kurki... a niektóre po lądzie (rekiny, łaźce, poskoczki), a i po drzewach (poskoczki).
@dominowiak: Możemy się też zastanawiać dlaczego antylopy nie wytworzyły skrzydeł: gdyby gonił je lew, to po prostu by sobie pofrunęły i lew by nic nie mógł zrobić. Albo czemu ludzie nie wytworzyli potu, który