Wpis z mikrobloga

Pytanie o rozmiar ( ͡° ͜ʖ ͡°) Telewizor typowo pod konsolę, odległość od ściany gdzie będzie telewizor to około 2m zakładając pozycję zreklasowaną na kanapie. Wybór jest pomiędzy 55 a 65 cali. Większy robi większe wrażenie, ale obawiam się efektu latania wzrokiem po ekranie, szczególnie w pozycji pochylonej. Ktoś miał podobny dylemat?
#telewizor #telewizory #ps5
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@amam: bodajże 2.8m do tv - dylemat między 65 a 75. wziąłem 75, 85 też by weszło. w takim imaxie nie boisz się, że latasz wzrokiem po ekranie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"k---a kupiłem za duży telewizor" - powiedział nikt nigdy.
  • Odpowiedz
@amam: apetyt rośnie w miarę jedzenia, gdy kupowałem TV 55 cali wydawało mi się że jest duży, że to maksymalna wielkość jaką mógłbym mieć w salonie, potem to samo myślałem kupując 65 cali, minęło kilka miesięcy i zgadnij co ( ͡º ͜ʖ͡º) bierz od razu większy. [odległość od kanapy to jakieś 2,5 metra]
  • Odpowiedz
@amam: Zależy jeszcze w co grasz i w jakim odstępie będziesz siedzieć od telewizora. No, bo na pewno dobrym pomysłem nie jest siedzenie 2 m przed 65 calowym telewizorem.
  • Odpowiedz
@amam: ostatnia fifa jaką grałem to chyba była 2002, nie liczę kilku meczy w pracy w 2018 czy 2019.
to jak jesteś trakim hardokorowym graczem i znawcą to na c--j pytasz? jak widać zdania są podzielone, jedni mówią bierz większy, inni bierz max 55. jak jesteś pro plaayerem overwatcha to kup se 40 cali żeby wzrok nie gonił
  • Odpowiedz
@amam: a kto powiedział, ze nie gram? specjalnie kupiłem wielki tv właśnie ps5 i gra się zajebiście. ostatnia przygoda z konsolą to x360 na monitorze 23cale.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@amam: kiedy się rozwale na kanapie to mam jakieś 2,2 m od 40" TV i nawet teraz już większego mi nie trzeba, nawet jak gram z kimś na podzielonym. Więc ten 55" powinien w zupełności wystarczyć, może być nawet za duży. 65" to już w ogóle odpada jeśli siedzisz 2m od ekranu, przynajmniej wg mnie
  • Odpowiedz