Wpis z mikrobloga

lol Skertonem mielisz? mi się właśnie odechciało ekspresu po tym jak przeczytałem że Timemore C2 średnio się nadaje XD

@mapache: Skerton pro się idealnie nadaje. Oczywiście tylko dla mikrokoksów xD
  • Odpowiedz
@mapache: Jestem na 3 czy tam drugim stopniu od zera i jest idealnie. Wyżej stopień już bym zapchał grupę. Jedyne co jest kiepskie w nim to:
- czas reakcji na zmianę ustawienia trzeba liczyć w kalendarzu a nie w gramach kawy
- ustawienie skokowe i bez oznaczenia.

Według mnie w przedziale 200-250zł miażdży konkurencję. Czas mielenia też jest obojętny. Bo co Ci za różnicę robi czy to będzie 30 czy
  • Odpowiedz
@DunningKruger: u mnie dopiero przy użyciu pierścienia dozującego, drucika i dystrybutora npf zaczął pięknie działać. Chodzi o to żeby najpierw rozbrylic, potem wygładzić a na koniec ubić i wtedy leci pięknie. Bez rozbrylania trudno jest uzyskać idealny szot npf em.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Imputator: ekspres ma lać równo wodę z grupy. Temperatury termoblok i tak nie utrzymuje stałej a ten choć daje jakiś wskaźnik.

Poniżej 2k zl ekspres nie ma znaczenia. Pozostałe elementy są ważne.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DunningKruger: za darmo to uczciwa cena ( ͡° ͜ʖ ͡°) szukam czegoś najtańszego, ale, żeby działało i dawało pijalną kawę, na razie opcja to gaggia, albo rancilio, ale za dużo kasy, więc zostaje aeropress ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz