Wpis z mikrobloga

Mirki jeździ ktoś na oponach Neolin Neogreen? Z dystansem podchodze do opinii sklepowych a różnica w cenie względem markowych jest ogromna (185/55/15)
#motoryzacja
#opony
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r5678: no właśnie opinie są zaskakująco dobre, mówię o letnich :) a ten rozmiar jest fabryczny, auto to clio 2 i na tym rozmiarze śmigam odkad auto mam tyle że barumy mi sie skończyły po 80k przebiegu i juz się rozglądam za czymś na lato. Jeszcze sprawdzalem kumho ecowing ale demo. Tylko że i te są droższe od tych chinoli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Nurbon: Jak letnie i tanio to polecam Austone Athena sam mam (195/55/15)i za tą cenę niszczą wszystko. W tym rozmiarze wyszło mi około 550zł za komplet nowych. Na allegro kupowałem. Firma z australi która połączyła się z azjatami.. bezpieczne opony, sam byłem zaskoczony jak dają sobie radę. Wiadomo górna połka to nie jest, ale nie są niebezpieczne jak większość opon azjatyckich i pewnie w deszczu można jechać bez strachu że
  • Odpowiedz
@r5678: dzięki za info. Przetestuje te Austone na drugim aucie, jednak ten mój rozmiar powoduje że i tak kosztują 1k pln ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Nurbon: dlatego mówię zmień ten rozmiar na inny, bo nie opłaca się kupować opon w tym rozmiarze po prostu.
Nawet i 195/55 możesz zarzucić.
  • Odpowiedz
@eldoka: nie kupiłem, dojeżdżam zimowki bo też będą do zmiany. Odpuściłem chinole, obserwuje na allegro opony kumho w tym rozmiarze z demontażu. Był ostatnio komplet za 560zl rok 2020 wersja xl ale przespałem zakup....
  • Odpowiedz
@eldoka: hmm poprostu szukam czegoś przyzwoitego. Mieszkam w górach, same zakręty i warunki potrafią być zmienne. A clio mistrzem przyczepności nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz