Aktywne Wpisy

UnderThePressure +90
Prosta ankieta.
#niebieskiepaski #rozowepaski #wykop #ankieta #wykop30plus #wykop40plus #wykop50plus #wykop60plus #wykoppogrzebplus
#niebieskiepaski #rozowepaski #wykop #ankieta #wykop30plus #wykop40plus #wykop50plus #wykop60plus #wykoppogrzebplus
Ile masz lat?
- <20 4.3% (342)
- <30 34.0% (2684)
- <40 44.7% (3529)
- <50 9.2% (724)
- <60 3.7% (290)
- >60 4.1% (321)

mickpl +231
Każdy boomer dostał za PRL mieszkanie za darmo. To co janusze wspominają, o zgrozo, to że "trzeba było długo czekać". Wtedy to "czekanie" to była ogromna afera i problem, więc do dzisiaj im się wyrywa, że była przez to prawdziwa tragedia, dramat i apokalipsa.
A jak się doczekali mieszkania ZA DARMO XD to np. dramat bo ściany lekko krzywe.
Potem te mieszkania wykupili w latach 90-00 za praktycznie darmoszkę i albo do
A jak się doczekali mieszkania ZA DARMO XD to np. dramat bo ściany lekko krzywe.
Potem te mieszkania wykupili w latach 90-00 za praktycznie darmoszkę i albo do

Od dawna marzy mi się stworzenie bloga o tematyce prawniczej. Chciałbym połączyć pasję z możliwością tłumaczenia ludziom niezaznajomionym z prawem różnych niuansów w zrozumiały i kompleksowy sposób. Dodatkowo byłaby to dla mnie powtórka niektórych tematów i motywacja do poznawania nowych co może przynieść mi korzyści również i na studiach. Ponad to uważam, że mogłoby mi to pomóc w aplikowaniu w przyszłości do magazynu prawniczego z krwi i kości. I tutaj pojawia się prośba do Was. Czego z dziedziny prawa nie rozumiecie? Czego chcielibyście się dowiedzieć? Każdy pomysł jest dla mnie na wagę złota, także z góry bardzo dziękuję :)
Opisz też umowę dożywocia - obowiązki, plusy i minusy.
Komentarz usunięty przez autora
@Artimeges: Mam dużo samodyscypliny (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@sked: Wpisuje na moją listę tematów do poruszenia :)
@Datagirl: Prawa autorskie to dosyć ważna sfera prawa, a przez wielu niedoceniana, o tym
- jakbyś mogła pochwalić się linkiem,
- pamiętaj proszę, że coś co dla prawnika lub studenta jest logiczne nie znaczy, że dla zwykłego człowieka też, więc może jakiś słowniczek objaśniający lub pisanie „łopatologicznie” byłoby lepszym wyjściem niż typowy prawniczy język