Aktywne Wpisy

jmuhha +6
wezcie mi wytlumaczcie jak ludzi stac na budowe takiej chaty a zarabiaja 6k i pracuja bez weekendow? ლ(ಠ_ಠ ლ)
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
źródło: 1000021065
Pobierz
acpiorundc +85

Przeznaczenie:
1. kilka stron wordpressowych
2. rozbudowane dwa sklepy (prestashop) ze średnim ruchem
Póki co korzystam ze standardowego hostingu współdzielonego, ale eksperymentuje z VPS ze względu na wydajność.
Do stronek wordpressowych chciałbym przynajmniej 2 rdzenie cpu, z kolei do sklepów 8. Przy sklepach mogę rozważyć serwer dedykowany, jeżeli będzie w rozsądnej cenie. Konfiguracja serwerów nie stanowi problemu, jednak nie obraziłbym się jeżeli byłaby dostępna pomoc z adminem, który mógłby doradzić rozwiązania ewentualnie spojrzeć na konfigurację, jeżeli coś pójdzie nie tak.
Odnośnie kosztów:
1. VPS pod stronki na wordpressie - nie więcej niż 600 zł rocznie.
2. VPS pod sklepy - nie wiem ile to powinno kosztować. Ale zdaje sobie sprawę, że tanio nie będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wordpress #hosting #webdev #prestashop
8 rdzeni vCPU
16 GB RAM
150 GB na dyskach
Serwery VPS zoptymalizowane pod kątem CPU dysponują procesorami taktowanymi zegarem 3.3 GHz, co stanowi dość duży "+" w szybkości działania usługi, przekładając się na wydajną pracę zarówno WordPress'ów, jak i sklepów internetowych.
Godnym polecenia rozwiązaniem może okazać się dla Ciebie VPS Speed Max,
Komentarz usunięty przez autora
webh - niedrogi, serwery w PL, raczej solidny, wirtualizacja KVM lub dedyk dla CIebie.
ovh - znany i polecany od lat usługodawca ale jakieś pół roku temu wprowadzili płatny support. Solidny średniak.
iq - serwery w pl, duże bezpieczeństwo, dobrej jakości sprzęt ale drogo.
Unikaj nazwa i home jak ognia! ha tfu!