Wpis z mikrobloga

xD

https://www.purepc.pl/intel-core-i7-11700k-z-kolejnymi-testami-wydajnosci-w-passmark-i-geekbench-wyniki-potwierdzaja-wysoka-wydajnosc-ukladu

Pierwsze przecieki zdradziły już, że Intel wraca do gry i AMD ze swoimi Ryzenami 5000 ma się już obawiać

I tyle z "przebudzenia czerwonego smoka" xD

Intel ze swoimi 14nm++++++++++++++ jest nadal lepszy niż AMD. Case closed. Mission accomplished, code-4.

Oczywiścei w komentarzach AMDowcy już shillują, że ile to prądu zje xD INTEL IS THE KING, BABY. Sam chętnie za kilka lat zmienię Z390 na coś innego, oczywiście całą platformę ( ͜͡ʖ ͡€), wsszystko nowe - nowe RAMy, nowe mobo, nowy proc - tak jak Pan Intel przykazał. Z590 albo 690 - here I come xD.

#amd #intel #pcmasterrace
  • 9
@Student_AWAS: 14nm+++++++ bije "nowoczesne procki od amd" ( ͡° ͜ʖ ͡°). Śmieszne to troszkę jak fanboje amd śmieją się z intela i jego 14nm XD.
Czekaj na z690. Ponoć ma wyjść pod koniec tego roku/początek przyszłego, a zmian będzie sporo. Nowa architektura, 10 nm, pcie 5.0, ddr5...
Sam czekam i składam full zestawik nowy tak jak ty.
Pewnie jakiś zasilacz 1000W titanum, 32gb ddr5, rtx 4090 i
@ReevoX: już pod koniec?:D to nie, jeszcze poczekam xD może na Z700/Z800.

Teraz mam Z390 z 9900K i 3070... pewnie bym mógł zmienić, ale po co?;]. 4.9 at all cores i jest pięknie ;]

Mimo wszystko ładnie Intel pojechał :>.
@ReevoX: meteor lake brzmi dobrze, zobaczymy jak się ten zestaw zestarzeje, ogólnie 2070 już zmieniłem, bo mnie FPSy w RDR2 wkurzały ( ͡° ͜ʖ ͡°) niby spoko, ale można było lepiej - i można ;].

W sumie mogłem na 3080 iść.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ReevoX: specyfikacja ddr5 jest ledwo zatwierdzona, będzie dobrze jak pojawi się na rynku w 2021 ale z dostępnością i cenami będzie słabo.
@a231: Wszędzie podają, że alder lake będzie obsługiwać ddr5 i pcie 5.0.
On ma wyjść pod koniec roku. Amd też ma wypuścić płytki z ddr5 tylko na początku przyszłego roku, więc nie widzę problemów żeby nie zdążyli w tym. Oczywiście ceny będą wysokie. Nikt chyba niskich się nie spodziewa :>.
@Student_AWAS: ja jebe. Ludzie liczy się wydajność za określony hajs. AMD podniosło ceny przez ostatnim wydaniem to mają miejsce na korektę. Intel ma nie co gorzej bo ich platforma jest ogólnie droga. W każdym razie to się nazywa konkurencja, raz jedni lepsi raz drudzy. Wszystko zależy od wyceny procka. Z resztą większość nie kupuje topowych jednostek a najtańsze lub segment mid. Które teraz i tak są ddrogie.
@CukrowyWykop: No i ogólnie to teraz w segmencie low-med Intel jest o wiele bardziej opłacalny od AMD, bo za cenę samego odpowiednika AMD kupujesz Intela z ramem (i5 10400f vs ryzen 5 3600, i3 10100f vs ryzen 3 3100 też spora różnica na korzyść "niebieskich". A w cenie i5 10400f od "czerwonych" dostaniesz r5 3500, pozbawionego połowy wątków xd). Ogólnie jak przez poprzednie lata intel dymał konsumentów, tak teraz, jak ludzie