Wpis z mikrobloga

@DanielPlainview: Z pierwszej partii 300k połowa zostaje w magazynach do drugiej dawki. Dane o zaszczepionych osobach chyba tez nie aktualne, bo w porannych wiadomościach #radiozet była mowa o 80k. Pozostałe 300k szczepionek dopiero dzis/wczoraj do nas dotarło (do końca kwartału na być możliwość zaszczepienia do 2.7 mln ludzi). Także, sorry ale pan z Twittera uprawia niezłe fikołki.
@Nihas: Czyli spokojnie można było zaszczepić 150 tyś, zaszczepiono raptem 50 tyś, a aferę robi się z kilkunastu szczepionek. Główna teze za PiS ma mistrzostwo w szczuciu, jest ciągle prawdziwa. Odwracanie kota ogonem, a dokładniej odwracanie uwagi os istoty problemu - kompletnego nieprzygotowania na dystrybucję i podawanie szczepionek.
@lemo: I od obiektywnie mniej ważnego, ale wciąż: kolesiostwa i polaczkowego „załatwiania”.

@Andreth: patrz, zła kolejność xD nie Pani Zosia z warzywniaka tylko Janda Bajor Umer. Przybiegli żeby się nie zmarnowało. A te obślizgłe szczepionki to nie wyrzucaj daj ojcu on zje xddd

Ja wiem ze ***, ale bez Boga. Wciskanie ze PiS szczuje ludzi to już tez fikołki. Bądźmy obiektywni tyle ile się da.
Czyli spokojnie można było zaszczepić 150 tyś, zaszczepiono raptem 50 tyś, a aferę robi się z kilkunastu szczepionek.

@lemo: Co to za fikołki rodem z #tvpis ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zaszczepiono więcej niż połowę. Dużo/mało to już trzeba prześledzić dane odnośnie ile osób było chętnych, jaki jest możliwy dzienny przerób szpitali, ile jest punktów szczepień etc. i wtedy wyciągać wnioski, a nie hur dur szczepcie miliony (
@czuczer: A jak ci się zdaje, jak ta gównoburza wpłynie na efektywność szczepień? Dyrektorzy ośrodków będą dbali o to, żeby jak najwięcej szczepić, czy żeby się nikt nie przyczepił, że zaszczepią w "złej kolejności"? Bedą woleli zaszczepić, czy wylać szczepionkę do zlewu?

@Andreth: > @Nihas: Czyli spokojnie można było zaszczepić 150 tyś, zaszczepiono raptem 50 tyś, a aferę robi się z kilkunastu szczepionek.

Nie rozumiem tego rozdmuchiwania celebryckich szczepionek.
Wciskanie ze PiS szczuje ludzi to już tez fikołki

@bialegomisa: obiektywnie potwierdzone fakty to fikołki?

PiS poza rozkradaniem kraju i szczuciem nie robi zupełnie nic, ale niektórym to za mało, no to hej, pokazujemy wiadomości od WUMu rozsyłane do "ambasadorów szczepień" i fotki z celebrytami przed szczepieniem ale to NADAL ZA MAŁO

gdzie ja żyję
patrz, zła kolejność xD nie Pani Zosia z warzywniaka tylko Janda Bajor Umer.

@bialegomisa: Nie wymagam wyższych standardów od Jandy (której intelektu zresztą specjalnie nie cenię) niż od pani Zosi z warzywniaka, a o swoje zdrowie i życie boją się pewnie tak samo. Żadna z nich nie musi też się znać na procedurach szczepień.

Ja wiem ze ***, ale bez Boga. Wciskanie ze PiS szczuje ludzi to już tez fikołki.