Wpis z mikrobloga

to bolalo z rok albo i lepiej. Wystarczylo sie oprzeć o coś, albo dostać od starego kablem od prodiża i był k------i tępy utrzymujący się ból
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@doogroo2: też podejrzewałem taki czas stosowania tej szczepionki, bo moja mama ma taką, a ja rocznik 95 nie. Jestem zdziwiony ze niektóre jeszcze młodsze roczniki mają bliznę.
  • Odpowiedz
@chosenon3: Pamietam jak nas szczepili w szkole i najpierw się dawało szczepionkę w rękę miedzy łokciem a dłonią i jak komuś się „przyjęło” to nie trzeba było robić drugi raz w ramie. I za każdym razem tylko jedna i ta sama osoba miala tak ze jej się „przyjęło” a cała reszta musiała drugi raz (,)
  • Odpowiedz
To na zdjęciu to po szczepionce na czarną ospę. Moi rodzice takie mają, ja (rocznik 88) nie mam. Mam za to bliznę po szczepionce na gruźlicę, którą też tu niektórzy wspominali, ale ona wygląda inaczej.
  • Odpowiedz
95' i mam dwie takie blizny, jedna pod drugą, nie są jakieś duże, może 5mm
Na pewno to z czasów podstawówki, ale nie pamiętam na co te szczepionki były, goiły się bardzo szybko, jeden strup i elo
A np. moja mama ('73) ma taką jedną wielką, ze 2cm( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@chosenon3: ja 79 rocznik ospa, gruźlica. Pare razy tężec. Jeszcze mam jedna ale nie pamietam na co. W sumie na ramieniu nad łokciem mam dwie a pamietam ze miałem jeszcze na przedramieniu, która się przyjeła i na bank nie była powtarzana wiec ta druga nad łokciem jest dla mnie zagadką. Dziadek rocznik 22 miał jeszcze pod lewa pachą taka bliznę ale nie wiem na co go szczepili. Wstydził się tej
  • Odpowiedz