Wpis z mikrobloga

@MackaCthulhu: kiedyś Wykop to były kuce, Korwin i ciekawostki, a teraz głównie przegrywy i obrażanie kobiet. Nocne, które zawsze były pełne głupoty były wtedy nawet ciekawsze, bo były listy obecności zawsze tworzone przez tę samą osobę, tematyczne nocne, a teraz jest tutaj po prostu śmietnik.
  • Odpowiedz
@MackaCthulhu: ja kiedyś myślałem że wykop to taki portal dla nerdów i ogólnie to bym konta nie założył gdyby nie właśnie magical 2lata temu i tak już tu zostałem dla nocnej/memów i przegrywu. Szczerze wolałbym nigdy nie poznać wykopa
  • Odpowiedz
  • 31
@M_C_ mam akurat wrażenie że nienawiść części użytkowników wykopu do kobiet to już jednak wieloletnia tradycja. Niemniej, faktycznie przegryw jest najbardziej rakowym miejscem na wykopie, z najbardziej toksycznym community. Nie tylko w stosunku do różowych, ale w ogóle całego świata.

Czy w ostatnim czasie hejt na kobiety się nasilił? Chyba tak.
  • Odpowiedz
@MackaCthulhu: wcześniej posty o kobietach były prześmiewcze mające na celu podkreślenie jakiś tam cech, ale bardziej w humorystyczny sposób. Teraz jak dziewczyna zwyczajnie nie jest tobą zainteresowana to jest tępa julka z reszta jak wszystkie pozostałe.

Wykop można porównać do programu Galileo. Kiedyś były tam bardzo ciekawe reportaże, a teraz jak zrobić obiad ze skórek po bananach XD
Poszukuje jakieś wartościowej alternatywy tego portalu.
  • Odpowiedz
@MackaCthulhu: główną zabiła polityka i wrzucanie newsów rodem z onetu, a mikroblog patostreamy i plujące jadem przegrywy

jak zablokujesz większość popularnych tagów + wszystkie blacpille, tindery i przegrywy to zostają w większości zdjęcia kotów i powtarzane w kółko memy xD
reddit nie jest dobrą alternatywą, bo tam znów pełno poprawności politycznej, cenzury i komuchów z ameryki
  • Odpowiedz
@MackaCthulhu: myślę że winni po części są patostreamarzy i ich groupies, ale jak ich zczarnolistujesz to spokój
Za to przegrywy/mizoginii zalewają wszystkie możliwe tagi swoimi wysrywarmi i tu upatruje upadek tego portalu. No i bierność moderacji, w przeciwieństwie do reddita, gdzie nie ma przyzwolenia na taki spam
  • Odpowiedz
@MackaCthulhu: no nie wiem,.ja mam wszystkie gówniane tagi na czarnej liście

Chociaż faktycznie, ciekawych znalezisk praktyka nie ma. Jedno-dwa na miesiąc.

Reszta to kalka z reddita. Często "inteligenci" nawet opisów nie tłumaczą. Ogólnie nie miałbym nic przeciwko, gdyby nie to że większość tych treści jest na polskich serwisach :l
  • Odpowiedz