Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W rzeczywistości mnóstwo ludzi nadal tam tkwi tylko dawno temat jakiekolwiek szczepionki czy choroby nie był tak podgrzewany przez media w świadomości ludzi. Ludzi którzy zamiast spróbować zdobyć wiedzę kurczowo trzymają się tych specjalistów którzy mówią po ich myśli, a przynajmniej tak im się wydaje bo dochodzi jeszcze swobodna interpretacja i wybiórcze traktowanie faktów.

@zagu: Przede wszystkim Internet daje foliarzom "prawdziwe" źródła wiedzy oraz jest masa grupek, gdzie poklepują po
  • Odpowiedz
@Lonate: Też natknąłem się na taką teorię na kilku grupach na twarzoksiążce. Ogólnie to ilość bzdur, jaką można znaleźć na portalach społecznościowych, jest porażająca. Zwłaszcza w ciągu ostatniego roku antyszczepionkowcy i im podobni foliarze zrobili się wyjątkowo aktywni. A to że Gates i inni szykują depopulację, a to że lewacy pod pozorem szczepionek chcą zaczipować ludzi i zrobić świat Orwella z "Roku 1984", a to że 5G sieje zło i
  • Odpowiedz
@Trojden: Najgorzej jak znajomi, których nigdy bym nie podejrzewała o foliarstwo, nagle wygłaszają tego typu teorie.

To co umieściłam znalazłam akurat w komentarzach pod reklamą jakieś prywatnej przychodni, że można u nich robić testy PCR. Często sobie czytam komentarze jak widzę posty tego typu, moja nadzieja w ludzkość umiera wtedy z każda minuta
  • Odpowiedz
@Lonate: EJ ALE TO ZAJEBIŚCIE. Ja bym bardzo chciała ny mi gdzieś sklasyfikowali DNA na jakimś Ancestry, czy Myheritage, bo to normalnie ze 200 dolców kosztuje
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kasza332: Chyba najdziwniejsze połączenie miernej wiedzy o nauce z fanatyzmem religijnym, jakie widziałem. ( _)
  • Odpowiedz