Aktywne Wpisy

PanNieznanypl +123
#rozowypasek powiedział wczoraj, że chce dziecko z tym, że ja nie chcę, nie czuje tego żeby się babrać, wolę dalej latać po świecie, bawić się, grać w gierki i być wolnym, z tego powodu też muszę znaleźć inną bo wiem, że ta nie odpuści już to kiedyś przerabiałem.... Jak dodatkowo pomyśle, o swoich kuzynach po rozwodach, alimenty, sądy nie dziękuję nawet ślubu nie wezmę nigdy
#rozowepaski #niebieskiepaski
#rozowepaski #niebieskiepaski
o__0 +559

Kraina Lovecrafta jest naprawdę dobrym, a momentami świetnym serialem. Wypchana jest po brzegi błyskotliwymi pomysłami i ujmuje lekkim podejściem do klasyki horroru i SF. Czuć w niej popkulturową lekkość, gatunkową świadomość, zabawę tropami oraz inteligentne odsyłanie do ważnych tematów. Gra aktorska stoi na wysokim poziomie, a klimat epoki wciąga. Serial jest jednak nierówny. Zalicza wpadki nawet w swoich najlepszych aspektach. Efekty specjalne przy przepoczwarzaniu czy odrywaniu głów wyglądają świetnie, jednak w innych momentach kłują w oczy taniością. Klimat lat 50. psuje wrzucona w soundtrack współczesna muzyka elektroniczna, a czasem serial po prostu śmieszy dziwnymi skrótami czy nietrafionym budowaniem napięcia. Największą słabością jest jednak brak kontroli nad nadmiarem pomysłów. To, co zobaczyliśmy w 10 odcinkach, starczyłoby bez problemu na wypełnienie 5 sezonów. Zostało jednak wepchnięte do jednego i trudno nie odnieść wrażenia, że często odbywało się to już trochę na siłę.
Recenzja serialu Kraina Lovecrafta
#seriale #serial #ogladajzwykopem #hbogo #lovecraft #nerdheim
źródło: comment_1609255765g5PLwWDBQvG9cRHf1TOwpv.jpg
Pobierz