Aktywne Wpisy

Pytanie czysto teoretyczne bo ja uważam za spoko pomysł
VW LUPO 1.0 Benzynka (bez klimatyzacji) za 1500zł bez rdzy po wymianie rozrządu 20k km temu, do wymiany łączniki stabilizatora i coś z piastą.
Czy pojechalibyście nim w europe? Mam z różową taki plan żeby objechać takie kierunki podczas miesięcznego tripa jak Francja/Włochy etc spanie w namiocie, lub w hotelach tylko moje pytanie czy autko da radę, wszyscy mi odradzają ten pomysł i jestem ciekaw
VW LUPO 1.0 Benzynka (bez klimatyzacji) za 1500zł bez rdzy po wymianie rozrządu 20k km temu, do wymiany łączniki stabilizatora i coś z piastą.
Czy pojechalibyście nim w europe? Mam z różową taki plan żeby objechać takie kierunki podczas miesięcznego tripa jak Francja/Włochy etc spanie w namiocie, lub w hotelach tylko moje pytanie czy autko da radę, wszyscy mi odradzają ten pomysł i jestem ciekaw
źródło: 1200px-VW_Lupo_front_20080809
PobierzCzy taki gruz nadaje się do jazdy po Europie?
- Tak 48.7% (462)
- Nie 49.4% (469)
- Inna odpowiedź: dodaj komentarz pod wpisem. 1.9% (18)

DawCioS +315
źródło: 1000017810
PobierzDziałamy?
- Nie, mam godność 83.1% (2207)
- Jeszcze jak, godności brak 16.9% (448)

#bitcoin #kryptowaluty #lokata #oszczedzanie
Jak bezpiecznie i tanio kupić któreś tam miejsce po przecinku bitcoina, potrzymać i w nie bliskiej przyszłości sprzedać?
Coś na zasadzie rachunku oszczędnościowego. Oczywiście nie na oszczędności życia, ale powiedzmy jedna wpłata 10k zł. I jak odpukać rozchoruję się na bidę to wypłacę też w złotówkach.
* w sensie prowizja od wpłaty, kupna, wypłaty, podatki, marże, opłaty manipulacyjne, nie wiem za co się płaci jeszcze
dlaczego gardzonej tutaj?
no i dlaczego bitbay? u mnie priorytet najwyższy to uczciwość i bezpieczeństwo, nie musi być
@RoyVice: https://www.wykop.pl/wpis/54464733/#comment-193358783
@RoyVice: pewnie o prowizje chodzi, bezpieczeństwo wg mnie wszędzie jest podobne u każda giełdę da się shakowac, co miało już miejsce. Dlatego kupujesz co masz kupić i przesyłasz szybko na portfel. Skoro chcesz na długo to portfel sprzętowy daje wg mnie większe bezpieczeństwo.
@RoyVice: bo jest w miarę tani, bez wodotrysków bo na kabelku USB ale spełnia funkcje
Nie potrzebujesz portfela sprzętowego. Portfel sprzętowy to wydatek 200 zł, gdzie elektronika tego urządzenia jest warta może z 25 zł. Reszta to
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@RoyVice: a to ja nic nie doradzam bo potem będą pretensje gdyby spadło ( ͡º ͜ʖ͡º)
revolut>ramp.network>trezor (na teraz wystarczy portfel samourai wallet lub mycelium na telefon)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Dopóki się nie okaże, że któreś z tych przedsiębiorstw prowadzi Twój szwagier to choćby btc spadło -99% jesteśmy spoko
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@RoyVice: Nikt ci nie da gwarancji, ze btc za rok będzie droższy. Równie dobrze może wpaść za chwile po tym jak kupisz w trend spadkowy. Inwestowanie w btc to raczej na +5 lat.
Najtaniej jest na dużych giełdach, a duże giełdy to raczej euro niż pln. Jak masz
@RoyVice: poza tematem ale napiszę że popełniasz podstawowy błąd. Wchodzisz w coś mając bardzo wysokie oczekiwania i niewielki margines ryzyka. Uwierz mi że jak zobaczysz serię spadków to twój mózg podpowie ci najgorszy możliwy scenariusz i wyjdziesz z inwestycji że stratą nawet