Wpis z mikrobloga

Pytanie czysto teoretyczne bo ja uważam za spoko pomysł

VW LUPO 1.0 Benzynka (bez klimatyzacji) za 1500zł bez rdzy po wymianie rozrządu 20k km temu, do wymiany łączniki stabilizatora i coś z piastą.

Czy pojechalibyście nim w europe? Mam z różową taki plan żeby objechać takie kierunki podczas miesięcznego tripa jak Francja/Włochy etc spanie w namiocie, lub w hotelach tylko moje pytanie czy autko da radę, wszyscy mi odradzają ten pomysł i jestem ciekaw co wy myślicie.

Brak klimy to trochę problem, ale z klimatyzacją są sporo droższe, a tak z 1500 + wkładam 2000 do mechanika by wymienił co się da
#kiciochpyta #wykop #podroze #podrozujzwykopem #gruz #niebieskiepaski #samochody
PiersiowkaPelnaZiol - Pytanie czysto teoretyczne bo ja uważam za spoko pomysł

VW LUP...

źródło: 1200px-VW_Lupo_front_20080809

Pobierz

Czy taki gruz nadaje się do jazdy po Europie?

• Tak 50.1% (880)
  • Nie 48.0% (843)
  • Inna odpowiedź: dodaj komentarz pod wpisem. 2.0% (35)

Oddanych głosów: 1758

• 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiersiowkaPelnaZiol: w 2016 robiłem eurotrip VW Lupo, piękny to był czas, a furka nie zawiodła nawet na moment. Przejechałem wtedy Czechy, Niemcy, Austrię, Francuską Alzację, Szwajcarię, trochę Włoskie Alpy, Triglawski Park Narodowy w Słowenii, później Chorwację, przez Węgry i Słowację do domu. Start był z Wrocławia, miło wspominam.
  • Odpowiedz
Nie, ale fantazję masz. Trzymaj za to +. Jak zobaczyłem to autko stwierdziłem, że do pracy 30 km w jedną stronę nikomu nie poleciłbym go. Choć te auto np. 3 km do dużego marketu dla emeryta, aby kupić 30 kg cukru, bo jest promocja, a kasjerka nie sprawdza czy hurtownik czy detalista przyjechał to na 100 % warto. Ja lubię stare VW i w sumie fajna, mała konstrukcja, ale na taki trip,
  • Odpowiedz