@Conscribo: zależy jaka rasa. Jak masz buldoga francuskiego to po wszystkim się pochoruje (poza specjalnie dobraną karmą). Ja mam 2 akity i zjedzą wszystko, kilka razy jakieś myszy zeżarły. Ostatnio nawet jeża chciały spróbować - miał fart, że akurat wyszedłem na zewnątrz.
@Ejdrien psy potrzebują dostępu do trawy która oczyszczają sobie żołądek. Wielu ludzi woli nie dawać psu jeść trawy żeby nie rzygał w mieszkaniu a potem są w szoku że pies ma sraczke po wszystkim
@Royal_Email: i tak i nie. W przypadku rasowych psów sa one predysponowane do wielu chorób (ograniczona pula genów robi swoje) i oczywiście każde szczenię utrzymywane jest przy życiu, nieważne jak jest chorowite od początku. Co przyczynia się do mitu "rasowe psy są chorowite" W przypadku kundli rozmnażających się dziko gdzieś na wsiach czy w miastach - rodzi się kilka szczeniąt, ale wieku dorosłego
źródło: comment_1608727745HJyXihZ9IrWRDouB1EgsK6.jpg
Pobierzźródło: comment_1608739138nBNpeXMPLDX68QOj5z7lwI.jpg
Pobierz@Conscribo: co to za bzdury.
Izabela jeszcze może jedwabniki hodujesz?
@Royal_Email: i tak i nie. W przypadku rasowych psów sa one predysponowane do wielu chorób (ograniczona pula genów robi swoje) i oczywiście każde szczenię utrzymywane jest przy życiu, nieważne jak jest chorowite od początku. Co przyczynia się do mitu "rasowe psy są chorowite"
W przypadku kundli rozmnażających się dziko gdzieś na wsiach czy w miastach - rodzi się kilka szczeniąt, ale wieku dorosłego