Wpis z mikrobloga

@Piotrek7231: I widzisz, totalnie nie. Czy 300-400 zł to jest dużo pieniędzy ogólnie za grę dla przeciętnego człowieka? Tak, jest to dużo pieniędzy. Natomiast jak na GTA nowe które jest globalnym fenomenem popkulturowym i grą na którą ludzie od ponad 10 lat czekają już nie. Najbardziej zabawne w tej całej sytuacji jest to, że ludzie się prują o cenę do R*a później co roku w tych samych widełkach kupują nową
  • Odpowiedz
@Piotrek7231: @Cztero0404 @AtlantyQ
Wziąłbym poprawkę na to, że GTA, to zwykle gra która nie ma DLC, cały wychodzący kontent jest zwykle za darmo.
I jeszcze jedno. Ostatni GTA wyszedł w 2013 roku, gdzie dalej do wersji online loguje się miesięcznie ok. 18 mln graczy, a dziennie liczba graczy wynosi jakieś 4 mln. Gra po dziś dzień jest bardzo popularna, mimo że od premiery minęło 13 lat.
Nie jest
  • Odpowiedz
@markhausen: Oczywiście, że tak dokładnie to napisałem. @Fishuur Obstawiam, że napaleńcy którzy nie mogą wytrzymać kupią teraz preorder a później znowu będzie wielki trzask pękających wiadomo czego w necie bo wyjdzie wersja z płytką i będą krzyczeć, że wszyscy ich oszukali xDDDD
  • Odpowiedz
@Cztero0404: przeciez ludzie, ktorzy cos mowia o cenie gta na pewno nie kupuja coda czy fify xD

Mjasne, jak na aaa i ogolnie gta no to cena jest "ok". Tylko dla swiadomego steam usera ogolnie wiekszosc gier aaa to ma realna wartosc blizej max 40 pln.
  • Odpowiedz
Mjasne, jak na aaa i ogolnie gta no to cena jest "ok". Tylko dla swiadomego steam usera ogolnie wiekszosc gier aaa to ma realna wartosc blizej max 40 pln.

@T0pi5: Przepraszam, ale odnoszę wrażenie iż niektórzy to by chcieli żeby nowe GTA było za jakieś 14,99 zł najlepiej jako dodatek do CD-Action
  • Odpowiedz
@Cztero0404: tzn. Ja osobiscie mam w------e.
Juz gta 5 bylo mega overrated, zakladam ze 6 tez zadnych znaczacych zmian nie zrobi, wiec najprawdopodobniej ogram jak bedzie za darmo w epicu (oczywiscie bardzo chcialbym sie mylic i jak wyjdzie FAKTYCZNIE swieze to tez kupie).
Gta jak najbardziej mialo sens do SA gdzie 3 to byla rewolucja, a do SA ten koncept byl rozbudowany.
4 na tle tego co juz mielismy to byl generic open
  • Odpowiedz
@T0pi5: Osobiście na przykład bardzo chętnie kupiłbym GTA VI bo po prostu bardzo lubię tę serię gier, ale na PC. GTA na konsole to jest dla mnie trochę taki produkt demo, poza tym nie widzi mi się żeby kupować konsolę po to żeby odpalić jedną grę zwłaszcza biorąc pod uwagę to, że takie gry wolę pykać na klawiaturze. Online jest spoko, ale słaba jest tam powtarzalność i niepokojące jest to,
  • Odpowiedz
przecież afera jest o brak płyty a nie cenę

@Antoni_Kosiba: Oczywiście, że tak. Natomiast naprawdę uwierz mi na słowo, że niektórzy uwaga z ceną też mają problem, co jest absurdalne oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nazywa jeszcze gierkę komputerową FENOMENEM DZIEDZICTWA KULTUROWEGO xDDD

@Nikczemny_Pomidor: Napisałem wielokrotnie, że GTA VI jest globalnym fenomenem kulturowym ponieważ to jest zwyczajnie prawda z którą kłócenie się jest głupotą. Gdyby było inaczej to chociażby pierwszy trailer nie miałby 284 milionów wyświetleń na youtube i cały świat nie mówiłby o tej grze. Całe światowe giereczkowo czeka na premierę tej gry, mówią o tym w sejmie, ale zawsze ktoś musi stawać w
  • Odpowiedz
@Cztero0404: @markhausen ja nie rozumiem dlaczego nikt nie bierze pod uwagę ile w danej grze spędzi czasu. Przykładowo takiego far cry'a czy tomb raidera przechodzi się w 8h i gra do wywalenia. W GTA większość osób spędzi setki, albo i tysiące godzin. Skoro więc gra zapewnia więcej rozrywki, ma po prostu więcej "mięsa" to dlaczego miałaby kosztować tyle samo co gierka którą idzie przejść w 1 dzień?
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: Oczywiście, że tak. Masz rację, właśnie to między innymi miałem na myśli i mają ogólnie ludzie którzy porównują cenę gta nowego do call of duty na przykład. Nie oszukujmy się call of duty zwłaszcza te współczesne to są gry gdzie raz albo dwa przechodzisz kampanię i zapominasz, online cod też ma dużo mniejszą moc niż kiedyś. GTA to gra w ktorą jak kupisz patrząc nawet tak po piątce to
  • Odpowiedz
@Piotrek7231: Nie rozumiem afery o cenę, GTA to zazwyczaj tytuł AAAA a jego cena - o ile zwyczajnie wysoka - jednak nie odbiega od standardu rynkowego. Inne gry AAA na premierę kosztują podobnie, Resident Evil kosztuje 339 zł a GTA 349 więc różnica minimalna.
Wersje ultimate/delux zawsze są sporo droższe, zwłaszcza gdy oferują dużo zawartości, do rzeczonego Residenta za Deluxa dopłaca się 70 zł żeby dostać skórki, do GTA 100
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer W sumie podziwiam ludzi, którzy tam mają „tysiące” godzin. Ja na liczniku mam niecałe 100 i zastanawiam się co ja tam w sumie robiłem. Kilka-kilkanaście godzin poświęciłem na kompletnie niegrywalny tryb online i dałem sobie z nim spokój. Reszta poza fabułą to było wymuszone eksplorowanie mapy, w sumie po nic, bo nie było co w tej grze robić.
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: @Cztero0404 Co wy gadacie w ogóle xDDD Graliście w ogóle w gry o których piszecie czy tak p--------e żeby p-------ć? Pokaż farcraya którego przechodzisz w 8h.Ostatnia część średnio na przejście całości 65h, a gta 80. Chłop piszę, że single w cod to główna część gry xD ja pidi Przecież i w codzie i bf od dłuższego czasu single jest robiony na o-------l byleby był. Po co się wypowiadacie
kowalska-anna2137 - @4mmc-enjoyer: @Cztero0404 Co wy gadacie w ogóle xDDD Graliście w...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz