Aktywne Wpisy

qwerty7 +17
Problemy pierwszego świata w 2025 roku, które nawet największym futurystom nie przyśniły się 10 lat temu – sprawa polega na oburzeniu pewnej części graczy na wymyślonego stwora w grze dla dorosłych Dragon Age: Vanguard, chyba określanego mianem succuba, bo jest transgender i używa zaimków they/them.
Można sobie życzyć, żeby świat zajmował się tylko takimi problemami, ponieważ nie istnieje śmierć głodowa, czystki etniczne czy praca niewolnicza dzieci w kopalniach kobaltu, aby wyprodukować nowego
Można sobie życzyć, żeby świat zajmował się tylko takimi problemami, ponieważ nie istnieje śmierć głodowa, czystki etniczne czy praca niewolnicza dzieci w kopalniach kobaltu, aby wyprodukować nowego
źródło: da
Pobierz
Ka4az +141
Chłop ma pasje i szuka towarzyszki, która utrzyma tempo? O nie, tak nie można ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak te baby mogą coś takiego wypisywać pod swoim imieniem i nazwiskiem.
#p0lka #logikarozowychpaskow #facebook
Jak te baby mogą coś takiego wypisywać pod swoim imieniem i nazwiskiem.
#p0lka #logikarozowychpaskow #facebook
źródło: XD
Pobierz

Znalezisko https://www.wykop.pl/link/5861093/kleska-programu-ppk/
#ppk #mikroreklama
Chociaż wydaje mi się, że kupa ludzi zrezygnowała przez niewypał z OFE i to zapewne był główny czynnik ;)
Jak widać na załączonym obrazku, nie
OFE, PPK dla ludzi bez różnicy. To dalej ktoś za nich decyduje, ktoś inny dysponuje pieniędzmi. Ludzie tego nie chcą
No i to pokazuje że nie potrafią liczyć
@Just_Think_More: a miesięcznie można wyciągnąć kilka stów zakładając konta w wielu bankach, a potem je sobie zamknąć. Czy to znaczy, że ludzie nie potrafią liczyć?
W PPK mamy około 50 zł miesięcznie (jeśli dobrze liczę). Bo tak realnie te 2-8%, które wpłacasz sam to część twojej wypłaty, która jest potrącana. Wiec czy należysz czy nie to i tak są twoje
Pokazuje, że nie potrafisz zrobić dobrego porównania, bo otwieranie i zamykanie kont jest nieporównywalnie większa zabawą, niż wypłata z
Mi wystarczy, że ze wpływają na obszary inwestycyjne portfela.
Funkcjonowanie banków również opisane jest w prawie UE i przynajmniej tu można kontrolować ten upośledzony rząd. Ustawy o PPK UE nie pilnuje i mogą robić sobie, co chcą.
No i właśnie to jest problem. Założenie konta w banku w odpowiedni sposób, spełnienie najczęściej kilkumiesięcznych warunków banku, a następnie zamknięcie konta to na pewno nie są "łatwo dostępne pieniądze". To jest o wiele trudniej dostępna kasa niż w
I kolejny raz nie masz racji. Są rzeczy, których nie mogą sobie tak łatwo zmienić. Natomiast takie PPK mogą sobie zmienić od ręki.
W tym konkretnym przypadku jak najbardziej mam
UE zapewnia gwarancje wypłacalności środków do 100K E. Jest to jakaś ochrona środków na koncie, sądzę, że to jakaś ochrona. Nie wiem jak inne aspekty. Co do innych obszarów prawa, rząd musiał się gimnastykować przy niektórych ustawach,
Tak samo
Czyli mój przykład był dobry do sytuacji
Nie, jest zupełnie nieporwnywalny z