Wpis z mikrobloga

@ZenonPokrzywa: Wzorowałem się się na tym przepisie. https://www.doradcasmaku.pl/przepis-necowka-na-domowy-sposob-261395
Na początek polecam wybrać coś prostego z tej playlisty abyś nauczył się ogólnych zasad szynkowaru https://www.youtube.com/playlist?list=PLdn9jXuuALFBU8q9qJwOEk1VkYY8pKcXV
Możesz na przykład zrobić zwykłą mielonkę bez żadnych dodatków czy udziwnień. Ja tak zrobiłem na start i jak już wiem co i jak to zaczynam udziwniać. Wziąłem ten przepis i uprościłem https://www.youtube.com/watch?v=f04IBejZzLM&list=PLdn9jXuuALFBU8q9qJwOEk1VkYY8pKcXV&index=26
Co do necówki to przygotowałem masę z mięsa mielonego jak w przepisie w pierwszym
  • Odpowiedz
@luk04330 użyłeś necu? Czy bez tej otoczki? :) jako rodowity mieszkaniec Śląska Cieszyńskiego powiem Ci że to właśnie on nadaje najlepszego smaku temu wyrobowi, jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić z szynkowaru :)
  • Odpowiedz
@loockass: Nie, bez necu niestety. Myślałem, że to tylko ma funkcję techniczną - utrzymywania wszystkiego w jednym kawałki ale skoro nadaje smak to wykonałem szynkowarową namiastkę necówki. I tak jest pycha!
  • Odpowiedz