Wpis z mikrobloga

@tibijski_zielarz
@bloodhunter
@daothy

Jeśli chodzi o pieczenie to wg tego przepisu, pierwszy raz używałem metody z patelnią na początku. Później zwykły piekarnik.

Myślę że w ten sposób można zrobić to jeszcze dużo lepiej bo u mnie słabo z ciastem, robione na szybko. Mam już kulkę na jutro więc przetestuję tak jak powinno być.
@sonoitaliano: @azurri: @w_moim_sercu_zawsze_mirko:

600 g mąki typ 00
375 g wody
drożdże suche - tak na oko z 2g
18 g soli
12 g oliwy z oliwek

Ciasto po wyrobieniu 4h w temperaturze otoczenia, później na noc do lodówki i pod wieczór wyciągnąłem do wypieku. Wszystko robiłem wg tego przepisu jeśli chodzi o sam wypiek: https://pyzamadeinpoland.pl/2019/10/przepis-na-pizze-neapolitanska/

Dzisiaj wyszła jeszcze lepsza bo ciasto swoje odleżało
Pobierz quququ - @sonoitaliano: @azurri: @wmoimsercuzawszemirko: 

600 g mąki typ 00
375 g...
źródło: comment_1608500719zcbk5ZEEw5efL9XZ7ibKQE.jpg