Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#lodz #mpk czy jeśli niema biletomatu to jest to traktowane tak jakby był uszkodzony i bilet kupuję u kanara? Ostatnio coraz częściej taka sytuacja?
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@urojony_uzurpator: Cztery sztuki NF6D przyjechały bez zrobionych wózków, na 35. A jedynym powodem, dla którego Niemcy zdecydowali się na takie naprawy było podejrzenie pęknięcia osi po wykolejeniu z prędkością 60 km/h w tunelu - gdzie nawet nie wiadomo, czy pęknięcie spowodowało wypadek czy odwrotnie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ECMAlover: jeśli biletomat nie działa lub go nie ma możesz za gotówkę kupić bilet nu kanara, jeśli nie masz gotówki to wysiadasz na następnym przystanku. Zawsze pozostaje apka na tel, z której można kupić bilet.
  • Odpowiedz
Będę pluł na mpk, bo to ich przepisy, że ja się musze martwić o bilet. Na swoich tabliczkach wypisują ile czasu zajmuje przejazd do którego przystanku ale jak przekroczą ten czas i braknie mi biletu to już mój problem.

@urojony_uzurpator: Jeśli masz bilet to jego ważność wydłuża się o czas opóźnienia. Kanar ma obowiązek spytać kierowcy ile jest opóźnienia i dodać Ci je do ważności biletu
  • Odpowiedz