Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#lodz #mpk czy jeśli niema biletomatu to jest to traktowane tak jakby był uszkodzony i bilet kupuję u kanara? Ostatnio coraz częściej taka sytuacja?
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ECMAlover: U kanara? To nie PKP. Masz aplikacje, stacjonarne biletomaty czy kioski itp. Choć nie wiem czy zgłoszenie do motorniczego/kierowcy nie pomoże. Serio teraz nie kupić biletu w Łodzi jest sztuka.
  • Odpowiedz
@ECMAlover: Nie masz biletu = nie masz biletu. Wiem, że sytuacja z biletomatami jest przewalona (różowa kiedyś dostała kwit bo był uszkodzony), ale to jest już zmartwienie podróżującego, który według regulaminu - bilet powinien mieć i skasować go niezwłocznie po wejściu do pojazdu ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@sredni_szu: lol
  • Odpowiedz
  • 2
@michalec: @blunch: od 1 marca 2018 roku jeśli biletomat nie działa to nie mogą Ci wystawić mandatu. Pytanie co jeśli niema go wcale, chociaż był. Szkoda, że zdjęcie się nie dodało, gdzie widać rusztowanie. Koło mnie biletomatów stacjonarnych niema. Owszem kupuję w necie ale pytam, na wypadek jakby mi akurat net nie działał a żonie się często zdarza zostawić telefon w domu. A często jeździmy w godzinach dla
  • Odpowiedz
  • 1
@urojony_uzurpator: nie pluj na MPK, bo niczemu winne. Kanary to zewnętrzne firmy. I generalnie miałem ostatnio sytuację, że nie dało się kupić biletu a miałem rozładowany telefon. Kanar już zacierał ręce i wyciągał druczek a tu lipa. Ja mandatu prze pana nie przyjmę. W-----ł się ale co miał zrobić, na głupiego nie trafił. Co lepsze, ze świadomością nie działającego biletomatomatu i pasażera znającego swoje prawa, dalej kontrolował i chyba myślał,
  • Odpowiedz
od 1 marca 2018 roku jeśli biletomat nie działa to nie mogą Ci wystawić mandatu

@ECMAlover: czy to aby nie był zwyczajnie precedens, że ktoś wygrał sprawę w sądzie? Dostał mandat i odwołał się, bo nie miał jak kupić biletu. Więc mandat i tak dostaniesz a potem możesz wojować. Trafiłeś na jakiegoś leniwego kanara.

Kamery są ale kontrolerzy mają prawo cię "ująć". Oczywiście nigdzie nie jest uściślone w jaki sposób
  • Odpowiedz