Wpis z mikrobloga

A robota kuchennego z funkcja czajnika? ;p osobiście wole nie przeginać bo podczas kontroli ciężko chyba wykazać związek działalnością..
  • Odpowiedz
@diarrhoea: a masz wydzieloną powierzchnię biurową na którą robisz już koszty? Jak tak to możesz próbować. Jak nie to mi się o ekspres do kawy czepiali w czasach gdzie księgowi mówili że można.
  • Odpowiedz
@diarrhoea: to na moje nie ryzykuj. Z ekspresem historia była taka że kontrolująca mi wprost powiedziała że nie wierzy że ja tu mam biuro i przyjmuję klientów więc ekspres nie służy do prowadzenia działalności gospodarczej (dla siebie kupić nie możesz, tylko dla klienta albo pracownika).
  • Odpowiedz
@diarrhoea: czyli dla siebie kupujesz, czyli nie wolno. Musisz udowodnić że jak przychodzi klient do biura to mu to komfort podnosi. Na biuro musisz mieć dowody i na to że klienci przychodzą a US może pytać sąsiadów.
  • Odpowiedz
@diarrhoea: ostatnio tlumaczylem jednemu mirkowi rzeczy, ktore biore na B2B to mi nie zalowal epitetow jaki to jestem lekko myslny i jakie mnie kontrole czekaja... Kontrole juz mialem (i ok), ale oczyszczacza brac na przypal nie polecam.

Juz predzej wyjazd na narty we francji wraz ze skipassem jezeli masz 100k euro i zamierzasz kupic nieruchomosc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@diarrhoea: nie chodzi o przesade tylko o to ze majac 100k euro i odbyte 3 spotkania z handlarzami nieruchomosci, posiadasz oferty i foldery to serio mogles chciec kupic nieruchomosc we francji i rozliczac podatek w polsce...

A oczyszczaczem do domu nie zwiekszasz podatkow
  • Odpowiedz