Wpis z mikrobloga

@Zaczytanaa: jako starszy czlowiek (30 lat) tak sie zastanawiam: po co? Jakim ulatwieniem jest placenie telefonem/zegarkiem/#!$%@?? Pytam powaznie. Zegarkiem jeszcze rozumiem ze moze byc szybciej bo mam go caly czas na lapie. Ale czym rozni sie zaplacenie telefonem od wyjecia karty i przylozenia jej do terminala? Mam kumpla w moim wieku, ktory placi #!$%@? blikiem a jak go spytalem po #!$%@?, skoro karta jest 3 razy szybciej (portfel nosi ze
  • Odpowiedz
@Prusti chyba szybciej wyjąć telefon z kieszeni spodni niż portfel który jest gdzieś tam zapięty w kurtce (ja portfela w spodniach nie noszę), znaleźć w nim kartę, szarpać się z jej wyjęciem z przegródki, zapłacić i zrobić wszystkie czynności jeszcze raz tylko w odwrotnej kolejności. Pomijając to że telefon się ma zawsze przy sobie a portfel nie.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
@Prusti: odkąd mam NFC w telefonie tylko tak place . Telefon zawsze pod ręką, szybciej mi go wyjax i przyłożyć niż kartę. Nie martwię czy wziąłem portfel czy nie. Karta płatniczą telefon, prawka nosić nie trzeba, zrobię sobie dowód w telefonie i portfel staje się zbędny
  • Odpowiedz
@Zaczytanaa: jako starszy czlowiek (30 lat) tak sie zastanawiam: po co? Jakim ulatwieniem jest placenie telefonem/zegarkiem/#!$%@?? Pytam powaznie. Zegarkiem jeszcze rozumiem ze moze byc szybciej bo mam go caly czas na lapie. Ale czym rozni sie zaplacenie telefonem od wyjecia karty i przylozenia jej do terminala? Mam kumpla w moim wieku, ktory placi #!$%@? blikiem a jak go spytalem po #!$%@?, skoro karta jest 3 razy szybciej (portfel nosi ze
  • Odpowiedz
@Prusti: Bo nie ma sensu już nosić portfela. Płacisz telefonem (swoją drogą szybciej niż wyciągać kartę i przykładać), w aplikacji mam prawo jazdy, dowód osobisty i legitymację studencką.
  • Odpowiedz
@Prusti też zaraz będę miał 30 i tak samo się głowie nad tym. Place normalnie karta albo gotówka a te całe podpinanie zegarków i telefonów do pieniędzy uważam za głupie. Jakaś taka chyba Oskarowo/julkowa moda ¯_(ツ)_/¯

• Odpowiedz
@xDgg: jak bedziesz mial jeszcze pare dokumentow zwiazanych z praca itp to zobaczysz czy portfel dalej nie bedzie potrzebny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz