Aktywne Wpisy

#primemma Czytam jak coś.

kowalzmetina +1
Jakie jest wasze podejście do koncepcji FIRE? Uważacie, że w dłuższej perspektywie ma to sens? Mam co do tego sporo wątpliwości.
Z jednej strony mamy bardzo obiecującą wizję niezależności finansowej, wcześniejsze przejście na emeryturę i dużo wolnego czasu, ale z drugiej mam wrażenie, że wiele osób z biegiem lat wyrabia sobie nawyk skrajnego oszczędzania i inwestowania każdego grosza, którego ciężko będzie się pozbyć (mówię tutaj szczególnie o perspektywie "Fat FIRE", czyli prowadzeniu
Z jednej strony mamy bardzo obiecującą wizję niezależności finansowej, wcześniejsze przejście na emeryturę i dużo wolnego czasu, ale z drugiej mam wrażenie, że wiele osób z biegiem lat wyrabia sobie nawyk skrajnego oszczędzania i inwestowania każdego grosza, którego ciężko będzie się pozbyć (mówię tutaj szczególnie o perspektywie "Fat FIRE", czyli prowadzeniu
źródło: emerytura-oszczedzanie
Pobierz

źródło: comment_1607973624wXfgzDWlGcURUXTnsNL81l.jpg
PobierzPraca kierowcy zawodowego nie jest stresująca.
- Andrzej, lat 28.
W ogóle świetna twarz jako jakiś zakapior. Bez żadnych przytyków oczywiście, może jesteś niesamowicie przyjaznym człowiekiem, ale przypomina mi taki typowy obraz amerykańskich kolesi na harleyach myślących że są ponad prawem :)
Gdybym prowadził casting do filmu to wybrałbym z pewnością. Nie myślałeś o tym?
źródło: comment_1607988508dWn70hK2DMf3ZENS22lDUJ.jpg
Pobierzźródło: comment_16079889524CpBuuvu6j4F9RSkU0mPLy.jpg
Pobierz