Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
#cyberpunk2077 #stadia #geforcenow #pytanie
Po co ludzie kupują wypasione pecety z drogimi kartami graficznymi skoro z tego co czytam przez ww. uslugi jakosc rogrywki jest doskonala nawet na kiepskich laptopach i telefonach na andku?
Serio pytam bo to dla mnie calkowita nowosc.
Drogi sprzęt biorą osoby ze slabym netem czy o co chodzi?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@worldmaster: nie każdy jest przekonany do GeForce now albo Stasiu. Szczególnie że tam gry pojawiają się i znikają bez ostrzeżenia bo wydawca zrezygnuje. Ja też będę ulepszać sobie dalej kompa niż interesować się streamingiem gier
  • Odpowiedz
@worldmaster: Nie kazdy ma mozliwosc podpięcia dobrego neta, na geforce nie ma wszystkich gier które chciałbyś ograć bo to chyba jakies umowy miedzy devsami czy cos, na stadi trzeba kupic gre "jeszcze raz". No ja osobiscie zamierzałem wymienic sprzęt ale chyba sie wstrzymam póki co
  • Odpowiedz
@worldmaster: Nie uzywalem, ale ja sie tylko obawiam jednego
Rozdzielczosc to jedno, a bitrate to co innego. W praktyce 4k na streamingu i 4k lokalnie moze wygladac calkowicie inaczej

Zreszta fhd tez moze. Nie wiem jaki potezny bitrate musi byc zeby ten obraz dochodzil w jakosci jednakowej z lokalnym odpaleniem gry
  • Odpowiedz
@worldmaster: I problem neta. Np ja mieszkam na wiosce gdzie mam możliwość korzystania z internetu tylko od plusa i tmobile (dobrze że chociaż LTE) i przy takich grach ograniczałaby mnie nie tylko jakość połączenia ale także limit pobieranych danych. Podejrzewam że przy takim streamingu jest go bardzo dużo a ja miesięcznie mogę wykorzystać około 180 gb, gdzie nie tylko ja korzystam z internetu
  • Odpowiedz
  • 1
@worldmaster: kruci, już nie mogę od tych wątków o GeForce now. Mam neta 300mb światłowód i testowałem. Pakiet founders. Jak ktoś ma problem z oczami to może dla niego to to samo, ale jak wiesz jak gra powinna wyglądać to przez bitrate patrzysz na obraz jak przez pończochę na monitorze. Jak widziałeś kiedyś grę u siebie a później obejrzyj gameplay na YT to mniej więcej podobnie to wygląda. Jak komuś
  • Odpowiedz
@LouCyphre: ja mam niby 20mb a więc absolutnie minimum ,aby grać przez Geforce Now - 20mb jest podane w wymaganiach minimalnych usługi. Ale na dodatek mieszkam na wiosce i nawet kable nie są w stanie całych tych 20mb obsłużyć bo maksymalnie obsługuje 1,4 mb więc nie ma szans, aby to dobrze działało.
  • Odpowiedz
  • 2
Szczególnie że tam gry pojawiają się i znikają bez ostrzeżenia bo wydawca zrezygnuje

@dracul: nie na Stadii, tam Google podpisuje wiążącą umowę z wydawcami na stałe i mają oni obowiązek utrzymywać gry na tej platformie
  • Odpowiedz
  • 1
@Edenes: zapomnij aby to działało, sam naprawdę byłem entuzjastą, "po co kupować kompa jak można streamować". GeForce now spełniło jednak swoje zadanie - zachęciło mnie do kupna sprzętu i Legion z RTX'em wpadł.
  • Odpowiedz
@LouCyphre: wydaje mi się ze Geforce Now i granie przez chmure to melodia przyszłości. Za jakieś 20 lat, może 25 lat stanie się to powszechne, Wejdą nowe technologię , może nawet inernetu nie trzeba będzie mieć tak potężnego aby to dobrze działało
  • Odpowiedz
  • 1
@LouCyphre: no chodzi u mnie w maksymalnym bitrate 50 Mbit i wszystko jest ok, jedyne co zauważyłam to nieco przytłumiona czerń ale większość osób by tego nie zauważyła. Nawet ja bym nie zauważyła gdybym się nie przyglądała na siłę
  • Odpowiedz