Aktywne Wpisy
CrokusYounghand +140
jakaś p0lka, której stary wszystko zasponsorował, jest teraz stawiana na piedestał, jako młoda i ambitna k0bieta, której świat się powinien kłaniać w pas i brać z niej przykład. a ty robaku siedzący w kołchozie, którego nie stać na zakup gównianej kawalerki w powiatowym, d--a cicho, bo psujesz powietrze takim wspaniałym tytanom wstawiania o 4 rano.
it's time to die
#p0lka #wysokieobcasy #wysryw
it's time to die
#p0lka #wysokieobcasy #wysryw
UnderThePressure +38
Prosta ankieta.
#niebieskiepaski #rozowepaski #wykop #ankieta #wykop30plus #wykop40plus #wykop50plus #wykop60plus #wykoppogrzebplus
#niebieskiepaski #rozowepaski #wykop #ankieta #wykop30plus #wykop40plus #wykop50plus #wykop60plus #wykoppogrzebplus
Ile masz lat?
- <20 3.6% (118)
- <30 31.4% (1042)
- <40 47.0% (1561)
- <50 10.5% (347)
- <60 3.5% (117)
- >60 4.0% (133)
1. Firma na "N" kilka lat temu poświadczyła nieprawdę do UKE, że położyła światłowód.
2. W rezultacie w UKE jest info o łączu ponad 100Mb/s przy moim i sąsiadujących adresach.
3. W tym roku zrealizowano projekt POPC do jednego domku 300m dalej (Tam na UKE jest ponizej 30Mb/s czyli łapie się do projektu) i przekopano wszystkie adresy po drodze pomijając ich podłączenie. (Gul mi skoczył)
Z pomocą gminy dotarłem do operatora wyznaczającego zakres projektu, który potwierdził, że kierował się danymi z UKE.
4. Dzięki firmie na "N" jesteśmy w dupie, ponieważ chcą teraz 6 tysięcy złotych od każdego adresu za przyłączenie do światłowodu.
Muszą wykonać instalację "ponad standard", gdzie przeciągną światełko z innej ulicy, za co każdy z nas miałby zapłacić z osobna. Oczywiście nikt się na to nie zdecydował.
Teraz jesteśmy na łączu 16/1 Mb/s i jesteśmy w kropce. Wygląda to tak jakby zrobili to celowo dla $$$.
#oszukujo #afera #internet #popc #swiatlowod #prawo
( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mam taką złudną nadzieję, że powiedzą do Netii coś w stylu: "skoro zadeklarowaliście to teraz dopełnijcie obowiązków :]"
No ale to tylko marzenie ściętej głowy.
Odpowiedzieli UKE, że jest nowa metoda podłączenia "o znacząco niższych kosztach przyłącza".
Podpisałem umowę i za 2 tygodnir bez kontaktu ze mną rozwiązali umowę z powodu dużych kosztów niestandardowych. Fajnie, że nic mi o kwocie nie powiedzieli. Posłałem maila na dział reklamacji i Nowy koszt przyłączenia to UWAGA;
Ehhhh w tym kraju nigdy nie bedzie normalnie.