Aktywne Wpisy

kontos_stelio +117
W ogóle jak dla mnie zawodowa armia to jest jakiś nieśmieszny żart XD czyli tak, w czasach pokoju ci ludzie dostaja:
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)
- hajs za studia
- przydział mieszkaniowy
- pewną i dobrze płatna pracę
- wysoka emeryturę po 25 latach służby (czyli w praktyce kolo 45 r. ż.)

Crisu +77
Oddajesz prawie 50% procent w podatkach, masz najdroższe mieszkania i kredyty hipoteczne w Europie. Na wizytę u lekarza specjalisty czekasz min pół roku.
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
Teraz masz robić za mięso armatnie, gdzie w najlepszym przypadku zginiesz na froncie a w najgorszym wrócisz jako niezdolny do samodzielnej egzystencji weteran z renta 2000 brutto.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe

Zanim napiszecie:
Nie nie mam nic z tarczy bo moja branża się nie kwalifikuje.
Nie mam małego ZUS i nie mam żadnych zwolnień z czegokolwien.
Mam za to 300 do końca miesiąca i zawieszona działalność od grudnia.
Tak więc te święta będą wyjątkowe, dla mnie, ale mam nadzieję że kopalnie nie upadną, 500 plus będzie wypłacone , 13 urzędników nie są zagrożone, ani 13 emerytury.
Pozdrawiam serdecznie nasz rząd.
#dzialalnoscgospodarcza #firma #receopadaja
źródło: comment_160707807268P7mIQUfVvAigtkL1QJun.jpg
Pobierz@g0dl1ke: Normalny jesteś? Przez zakazy pandemiczne nie może zarabiać, to jak robią zakazy to niech płacą zadośćuczynienia. Jak ty tu znalazłeś ciąg logiczny z rozdawnictwem typu 500+?
@ediz4 Zero? Mam rozumieć, że przedsiębiorca, gdy zawiesi działalność to przestaje jeść i pić, a żywi się energią kosmosu?
1) oddać do windykacji: tutaj w zależności od tego, ile % faktury chce poświęcić może być to windykacja miękka lub twarda
2) sprzedać fakturę za % wartości, następnie o jej windykację będzie martwił się nabywca
3) skorzystać z faktoringu (tylko tutaj należy pomyśleć wcześniej)
4) Nie sprzedawać na termin. Pracowałem kilka lat w produktach powiązanych z fakturami z odroczonym terminem i doskonale wiem co w trawie piszczy. Na termin daja
@Halbr: Jak ja przestaje pracować na umowie zlecenie to Ty mi przysylasz pieniądze?
Komentarz usunięty przez moderatora
@ediz4 Typ zasuwał pewnie równo i płacil podatki. Teraz ma problemy finansowe, a państwo dalej bawi się w jakieś socjalizmy i rozdawnictwo z cudzej kiesy. Z jego kasy, którą pewnie przez lata oddawał jako haracz.
Zamiast obciąć raz a porządnie ten festiwal rozdawnictwa cudzych pieniędzy, szczególnie, gdy cierpią ci co ten cały cyrk sponsorują, to tutaj czytam wykopków, którzy
@Halbr Nie wiem skąd. Ja nic takiego nie piszę. To dotyczy wszystkich, którzy płacą podatki a teraz nic z tego nie mają. Sponsorują cyrk, którego nikt nie przerywa.
@Marcymon: To może tam najpierw wyciągnij łapę, żeby Ci spłacili, co Ci zalegają, zamiast jojczyć, że Zły Rzont nie pokrywa niezapłaconych faktur a Mateo osobiście hajsy z konta nocą kradnie?
@alonso117: pandemiczne zakazy a strata od stycznia, normalny jesteś? XD