Nie nie mam nic z tarczy bo moja branża się nie kwalifikuje.
Nie mam małego ZUS i nie mam żadnych zwolnień z czegokolwien.
Mam za to 300 do końca miesiąca i zawieszona działalność od grudnia.
Tak więc te święta będą wyjątkowe, dla mnie, ale mam nadzieję że kopalnie nie upadną, 500 plus będzie wypłacone , 13 urzędników nie są zagrożone, ani 13 emerytury.
@g0dl1ke: Czyli jeśli prowadzi od lat DG i płaci w #!$%@? podatków bo jest w najbardziej dymanej przez rząd grupie społecznej, to nie należy mu się wsparcie podczas kryzysu? I to nie jest jak to mówisz "rozdawnictwo"
@trox: skoro dostajesz pieniądze za darmo to jest to rozdawnictwo XD Podobnie jak 500+, który pracuje nadal korzysta z rozdawanych pieniędzy pomimo tego że płaci podatki.
@Marcymon nie potrafisz zarobić pieniędzy w żaden sposób? Jak ty chciałeś ta firme prowadzić, jak ty o siebie zadbac nie umiesz, kup coś taniej sprzedaj drożej, chociażby dragi, #!$%@? trochę honoru
Jest różnica między wsparciem przedsiębiorców a rozdaniem 500 zł miesięcznie patusom. Jeśli tego nie dostrzegasz - trudno. Generalnie jestem całkowitym przeciwnikiem rozdawania pieniędzy pobranych w podatkach, jednak w dobie pandemii, masy ograniczeń i kryzysu gospodarczego przedsiębiorcy powinni dostać od rządu wsparcie. Są ludzie, którzy prowadzą 20 lat biznes a przez pandemię muszą się zwijać i toną w długach. Możesz patrzeć na świat przez
@kaaban: Ty liczysz na rozsądną emeryture z ZUS? :D No jak chcesz to mozesz zatrudnic sie na UoP w swojej spolce i miec skladki ale mysle ze lepiej inwestowac w cos innego :) Ubezpieczenie zdrowotne w spolce z o.o. wlasnie tak sie ogarnia, zatrudniasz sam siebie tylko na niewielka kwote i na niewielka czesc etatu
@g0dl1ke: no dla małych biznesów to jest różnica czy ma 1700 i sobie płaci podatki i ciula, niż 300 zł i perspektywa słabego kolejnego miesiąca i kolejnego 1400...
@masz_fajne_donice: No to komuś się poszczęściło - o pracę teraz dużo ciężej w większości branż. Sam szukałem kilka miesięcy, jako ten mityczny programista i kilku znajomych miało podobnie. Przestańcie mu dawać takie śmieszne rady, to jakby powiedzieć bezdomnemu, żeby sobie kupił dom XD
@kaaban: Jesli wierzysz w opłacalność państwowej emerytury zamiast inwestycji, jesli wierzysz ze otrzymasz ekwiwalent wartości składki to możesz ją płacić natomiast posiadanie spółki daje Ci WYBÓR ;) I w takiej sytuacji jak OP możesz z tego zrezygnować.
@NoMercyIncluded: Ale rada nie jest zła. Póki się szuka pracy żeby mieć co do michy włożyć można robić proste ciężkie prace na jakie jest popyt. Dlaczego nie?
@g0dl1ke: jak ma prowadzić działalność skoro od marca połowa firm została praktycznie zamknięta bezpośrednio lub posrednio przez działania rządu dobite na dodatek przez kwarantanny i urlopy zdrowotne pracowników lub niewywiązywanie sie z płacenia faktur przez kontrachentów? I ty jeszcze 300+ dostałeś... ja #!$%@?(╯°□°)╯︵┻━┻(╯°□°)╯︵┻━┻ Chętnie sie dowiem w jaki sposób
Zanim napiszecie:
Nie nie mam nic z tarczy bo moja branża się nie kwalifikuje.
Nie mam małego ZUS i nie mam żadnych zwolnień z czegokolwien.
Mam za to 300 do końca miesiąca i zawieszona działalność od grudnia.
Tak więc te święta będą wyjątkowe, dla mnie, ale mam nadzieję że kopalnie nie upadną, 500 plus będzie wypłacone , 13 urzędników nie są zagrożone, ani 13 emerytury.
Pozdrawiam serdecznie nasz rząd.
#dzialalnoscgospodarcza #firma #receopadaja
źródło: comment_160707807268P7mIQUfVvAigtkL1QJun.jpg
Pobierz@trox: skoro dostajesz pieniądze za darmo to jest to rozdawnictwo XD Podobnie jak 500+, który pracuje nadal korzysta z rozdawanych pieniędzy pomimo tego że płaci podatki.
Rozdawnictwem nie byłyby np. ulgi
@rozentuzjazmowany: Pewnie, jak ktoś prowadzi biznes z 5% marżą to powinien mieć odłożony 20 letni zysk żeby przetrwać kwarantannę xD
Jest różnica między wsparciem przedsiębiorców a rozdaniem 500 zł miesięcznie patusom. Jeśli tego nie dostrzegasz - trudno. Generalnie jestem całkowitym przeciwnikiem rozdawania pieniędzy pobranych w podatkach, jednak w dobie pandemii, masy ograniczeń i kryzysu gospodarczego przedsiębiorcy powinni dostać od rządu wsparcie. Są ludzie, którzy prowadzą 20 lat biznes a przez pandemię muszą się zwijać i toną w długach. Możesz patrzeć na świat przez
@trox: kontrargument personalny, a później dwa akapity o tym, że jedno rozdawnictwo jest lepsze od drugiego XD
Tak jak wspomniałem, hipokryzja w najczystszej postaci. Czarnolisto, bo będziesz mnie tymi zapętlonymi zdaniami do jutra wołał
Komentarz usunięty przez autora
I nie powtarzaj tych bzdur o niskiej emeryturze, obecni emeryci zarabiają 100x za dużo względem tego ile hajsu wypracowali w prl
Komentarz usunięty przez autora