Wpis z mikrobloga

Polscy kierowcy to rak straszny.

Wiem ze na pewnym odcinku drogi jesst fotoradar ktory lapie wszystkie pasy z osobna. chwile wczesniej jest ograniczenie do 50. i uwaga awantura jest o to ze napisalam "co zlego jest w jezdzie 45km/h na ograniczeniu 50km/h."

Dla p0lakow ponizszy znak oznacza "JEDZ MINIMUM 50 BO INACZEJ JESTES ZAWALIDROGA I SIEDZ W DOMU A NIE ZA KOLKIEM". To mnie naprawde rozbraja xD

Ha tfu.

#polscykierowcy #polskiedrogi #prawojazdy
Pobierz dorotka-wu - Polscy kierowcy to rak straszny.

Wiem ze na pewnym odcinku drogi jess...
źródło: comment_1607065053ubPE98a3EbcRvkkiZq8HgO.jpg
  • 174
@Hrabia_Horeszko: w Warszawie na Wisłostradzie jest podobnie, przed skrzyżowaniem jest ograniczenie do 70 i fotoradar, za skrzyżowaniem jest tunel i ograniczenie do 50, ale już nie ma fotoradaru. Oczywiście debile przy fotoradarze jadą ok. 40 na 70, za to w tunelu jadą 80-90 na 50 xD
Polscy kierowcy to rak straszny.

@dorotka-wu: To nie Polscy kierowcy są rakiem. Nawet nie Polscy politycy są rakiem.

Rak stanowią natomiast całe rzesze, idiotów, pociotków i nieprofesjonalnych ułomów intelektualnych ... zwanych URZĘDNIKAMI.

To urzędnicy odpowiadają za stan/ projekt/ utrzymanie/ oznakowanie infrastruktury drogowej... jednocześnie nie ponosząc za swoje decyzje ŻADNEJ odpowiedzialności. (paradoks nie?)

Infrastruktura ta, w miażdżącej większości, zaprojektowana jest źle, wykonana jest źle, i odebrana jest po znajomości.
Oznakowana nieudolnie przez
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@dorotka-wu: nie ma nic złego w poruszaniu się 45 na 50, ale technicznie według przepisów należy się poruszać z maksymalną dopuszczalna prędkością. Nadal nie zmienia to faktu, że jak ktoś się czepia o 5km/h to jest zwykłym zjebem.
@ladzinsky: Nie do końca, bo prędkość masz dostosowywać nie tylko do pogody ale również warunków na drodze, swojego samopoczucia oraz pojazdu jakim kierujesz. Mówiąc krótko możesz jechać mniej. Np. możesz jechać motorowerem wolniej, możesz zwolnić jeżeli są liście na drodze itp. Trzeba się bardzo postarać, żeby dostać mandat za utrudnianie ruchu.
@dorotka-wu: Nie chce mi się czytać całej dyskusji, ale poprawię- dla p0laków ten znak oznacza jedź minimum 70, no chyba, że jest tam fotoradar, to zwolnij do 30. Żeby nie było, sam rzadko przestrzegam ograniczenia, ale nie widzę powodu, żeby psioczyć na jazdę zgodną z przepisami, jak ktoś jedzie te 45 to ma prawo tyle jechać i tyle, no chyba, że jedzie np. 30, to już wtedy się wkurzę fest.