Wpis z mikrobloga

Matko jak ja kocham blik ( ʖ̯)
Nie trzeba się logować tylko cyk cyk i kasa z konta poszła.
Blik i paczkomaty to najlepsze co dał nam ten kraj
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PapaForge teraz mam folie bo i tak czytnik działał słabo. Wykrywał palec przez dzień, może dwa po dodaniu. Potem raz na 5 prób łapał. W s10 jest sporo lepszy ale nadal ma się nijak do klasycznych. Po za tym ekran w p30 tak łatwo się rysuje że bez ochrony po miesiącu nic by nie była na nim widać. Po tygodniu miałem z 40 rys podczas gdy w S10 ekran jest chyba
  • Odpowiedz
@lsrrdc: :O
Jak kupowałem to chciałem szkło, ale sprzedawca powiedział, że lepiej nie czytnik nie będzie łapał to nie wziąłem.
I mam tylko folie i łapie idealnie.
Moze ja mam szczęście, albo wy pecha
  • Odpowiedz
@PapaForge: tak, tylko blik nie zapewnia ochrony. Kupowanie czegoś droższego przez blik to proszenie się o kłopoty. Najlepsze rozwiązania to były prymitywne karty. Zapisany na stałe numer, szybkie kliknięcie w "kup teraz", brak przepisywania czegokolwiek - pieniądze się same pobierają. Przy problemach chargeback. Teraz nawet to zaczęli psuć jakimiś smsami z kodami jednorazowymi :/
  • Odpowiedz
@PapaForge: dodaj sobie kartę do Google Pay albo po prostu w głównych bramkach (jak Allegro) zapamiętaj swoją kartę - płacenie kartą daje Ci możliwość chargeback w razie jak ktoś Cię oszuka. Wtedy VISA czy Mastercard oddają Ci hajs. BLIK nie ma takiego mechanizmu
  • Odpowiedz