Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!

Dzisiaj przypominam o najlepszej niskowęglowodanowej panierce ever czyli pokruszonych chipsach ze skórek wieprzowych.
Jeśli tak jak ja, zawiedliście się na polecanych panierkach na mące kokosowej czy migdałowej to być może ta zasmakuje Wam tak jak mi.
Gotowe chipsy ze skórek wystarczy zblendować (u mnie na trochę grubsze kawałki, coś jak panko), przyprawione mięso obtoczyć w rozkłóconym jajku i okruszkach ze skórek, lekko je dociskając.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Podałam z miksem fasolki smażonym na klarowanym maśle i mizerią.

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko!

Dzisiaj przypominam o najlepszej niskowęglowodanowej ...

źródło: comment_1606378155TXcCEyt8WxF0nIp01GRc1Y.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 2
@eiaculatiopraecox ja robię. Teraz muszę się wziąć za kolejną partię, bo zostały jakieś smętne resztki.
Gotuję, kroję i suszę. Takie wysuszone trzymam w pojemniku w lodówce i smażę na bieżąco. Jest z tym pie*dolenia niestety, ale jak machnę z 2kg to mam zapas na rok a jeszcze trochę do rozdania :)

@swinka_morska z Ciebie to chyba niezła optymistka tak w życiu ()
  • Odpowiedz
@chixi: Także przeszłej wszystkie opcje panierkowe i skórki są najlepsze. Robię tak już od paru miesięcy a skórki zamawiam na alledrogo.
  • Odpowiedz