@Paula_pi : Zapewne coś o złodzieju prywaciarzu i wyłudzaczu vat. Mogła dodać też coś o tym, że dzięki pisowi jej dzieci nie muszą już zbierać szczawiu po polach
@Mescuda: Moja matka nie dostała ani grosza ani za PiS, ani za PO, a na dodatek teraz madki się oburzają, że dostanie jednorazowo max 500zl na zakup sprzętu do pracy, kiedy one ciągną tyle na każde dziecko co miesiąc.
Poszukałem genezy. I faktycznie w 2017 roku kobieta napisała to na Twitterze. Tam też doskonale wyjaśnił ją Warzecha pisząc, że to nie pis jej dał tylko podatnicy.
na początku 500 plus nie było od drugiego dziecka?
@ksiezyc_w_siatce: było, ale PO zrobiło kampanię w mediach (nawet na moim youtube była pokazywana) o płaczącej matce oszukanej przez PiS, który miał jej dać 500plus na dziecko, a nie dostała, bo ma jedno i teraz przymierają xD
Niestety, nie potrafię znaleźć tej reklamówki, tylko takie coś znalazłem:
Wedlug was jakie sa dobre zarobki na uop netto miesiecznie w okolicach 28-30lat? Ja jestem jakis odklejony jak mi sie wydaje ze takie 14k/mies to w sumie jest malo czy rzeczywiscie to jest malo? Warszawa #zarobki #pracbaza #praca
źródło: comment_1606278463BUE6qFJq3uwESculRxLcBx.jpg
Pobierz500x3 to 1.500zl
1.500x12 no uja nie wychodzi 12.000zl
Ktoś tu dostał ujowe gotówce z centrali.
Tam też doskonale wyjaśnił ją Warzecha pisząc, że to nie pis jej dał tylko podatnicy.
@Mescuda: @msichal: @Jarasznikos: @Kotniepies: @Maczuga_Herkulesa18: @mungis: @mitatuyo: @sramnawas: @Silmarils:
@ksiezyc_w_siatce: było, ale PO zrobiło kampanię w mediach (nawet na moim youtube była pokazywana) o płaczącej matce oszukanej przez PiS, który miał jej dać 500plus na dziecko, a nie dostała, bo ma jedno i teraz przymierają xD
Niestety, nie potrafię znaleźć tej reklamówki, tylko takie coś znalazłem:
źródło: comment_1606290863iwt9KNa3jxmIf1uiC2ZPgA.jpg
Pobierz