Wpis z mikrobloga

@Nefth:
#wedkarstwo #spinning|
Siemka, potrzebuję pomocy w wyborze kołowrotka. Kij : Savage Gear MPP2 221cm Spin 12-35g
Przynęty z zakresu, stawy/jeziorka głównie szczupak/sandacz.
Budżet około 150 zł

RYOBI ECUSIMA FD 3000 - cena około 150
https://eldoradosklep.pl/pl/p/Ryobi-Ecusima-3000-FD/5783
SPRO PASSION 730
https://sklepdrapieznik.pl/z-przednim-hamulcem/30151-spro-passion-730-ver-2019.html

Te będą się nadawały? Ewentualnie sugestie. Przy okazji czym się kierować z plecionką i jaką byście polecili do tego zestawu?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Nefth ja mam ecussime 4000 już 4 rok i polecam. Teraz zamówiłem 2 w sklepie pleciona za 120 zl. A jeśli chodzi o tania plecionkę to kastking z Ali. Za 20 zł masz 300m plećki porównywalnej do power pro.
  • Odpowiedz
@Apdl: a jakiej grubości plecionkę nawijałeś i podkład na 4000? na plecionie już 3000 nie ma, więc biorę 4000, szukam plecionki i żyłki pod podkład
  • Odpowiedz
  • 0
@Nefth ja łowię na specyficznym łowisku więc używam plecionki 20lb. A żyłka na podkład nie ma znaczenia nawin włóczkę i też będzie.
  • Odpowiedz
@Nefth: ja na ecusimie 4000 mam pletke 0.14 150m i nie dawałem podkładu i nie mam z tym problemu, także może wcale nie musisz żadnych podkładów robić, a co do kołowrotka to idzie jak zły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zolwik155: a kupiłem plecionkę 0.16 Mikado niho coś tam, ale podkład dołożę, trochę łatwiej będzie rzucac daleko, jakoś dla zasady ,chyba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Nefth: ogólnie na facebooku muszę przyznać, ze ludzie są pomocni i idzie się dowiedzieć, ale jak czytam na tych forach to podobnie jak na elektrodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@ostatni-wolny-login to jedyna marka plecionki która zamawiam z Chin. Jestem zadowolony to nie myślę zmieniać. Miałem jeszcze styczność z power pro, spiderwire, berkleyem i xzoga. Ale szkoda wydawać na nie pieniędzy bo ta chińska jest jak dla mnie spełnia wszystkie wymagania i jest mega tania. A najlepiej łowiło mi się na tą japońska xzoge ale cena 1zl za metr to jak dla mnie zdecydowanie za dużo.
  • Odpowiedz