Aktywne Wpisy
b_oski +55
niewiemjakiwybrac +256
#nieruchomosci #bieda #lata90 #takaprawda
O dobrych latach 90 może tylko napisać osoba urodzona w okolicach 2000-2005 roku xD
Każda osoba po 30 wie, że to momentami były jeszcze gorsze czasy niż komuna. Horror Polaków związany ze przemianami gospodarczymi, skrajną biedą, bezrobociem, gdzie ludzie nie znali pojęcia karta kredytowa tylko "zeszyt" w osiedlowym sklepie, bezprawie, na ulicy powszechne krojenie przez patologie. O korupcji nawet nie
O dobrych latach 90 może tylko napisać osoba urodzona w okolicach 2000-2005 roku xD
Każda osoba po 30 wie, że to momentami były jeszcze gorsze czasy niż komuna. Horror Polaków związany ze przemianami gospodarczymi, skrajną biedą, bezrobociem, gdzie ludzie nie znali pojęcia karta kredytowa tylko "zeszyt" w osiedlowym sklepie, bezprawie, na ulicy powszechne krojenie przez patologie. O korupcji nawet nie
Próbuje podłączyć sobie kamerę cofania i mam taką instrukcję(1). Interesuje mnie podłączenie do radia które mam w aucie więc dolna instrukcja.
O tyle o ile cześć podłączenia kamery do zasilania wstecznego za pomocą DC i podłączenia AV jest jasna. Po prostu podłączam te kabelki jak na schemacie, łacze dwa kable zaslajace do lampy wstecznego i jeden daje na uziemienie.
To problem mam z podłączaniem do samego radia bo nie wiem gdzie tam mam podłączyć kabel zasilający ze wstecznego. Mam w nim kostkę na 20 pin (2) i zakładam że po prostu muszę kupić kostkę 20 pin z wyjściem na AV. Podobnie jest w instrukcji z radia (3). na żadnym z tych schematów nie ma nic o tym gdzie podłączyć ten "Reverse signal trigger line".
Mam go również podłączyć do wstecznego? wychodzi na to że mają być 3 kable podłączone do wstecznego? W takim razie jak ogarnąć przedłużkę do tego?
Wszystkie kable "Reverse signal trigger line" to sa gołe kable. W jaki sposób podłączyć ten z radia do wstecznego?
Wybaczcie chaos we wpisie ale to pierwszy raz gdy podłączam coś takiego. Wydaje się proste ale nie do końca( ͡° ͜ʖ ͡°)
#elektronika #caraudio #motoryzacja #mechanikasamochodowa
1
Po stronie radia podłączasz tylko do radia - czerwony do radia i chinch do radia. Ten czerwony będzie przenosił sygnał z żarówki cofania i wyzwalał tym tryb kamery w radiu. Ten kabel nie znika w połowie.
Przeszukałem instrukcję i tam nie ma nic o tym dodatkowym kablu przy radiu właśnie i gdzie go podłaczyć. Powinno coś być a nie ma i nie wiem jak to ograć teraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Powinienes mieć w pudełku od radia te złączki. Jak nie masz, to będziesz miał problem i jedyna opcja to rzeźba. Szukaj pod hasłem "złącza z kluczem".
@paniczhrabi: a może to będzie to? Znalazłem w instrukcji przed chwilą i potem sprawdzę czy jest u mnie, a powinien bo taką całą kostkę mam tam wpiętą
Dzięki za pomoc