Wpis z mikrobloga

#windows10 #windows #audio #komputery #informatyka #pomocy
Od jakiegoś czasu mam opoznienie audio ktore jest tak w---------e ze nie idzie nic obejrzeć (filmik na yt, serial, stream, cokolwiek). Robiłem już dosłownie wszystko i jestem bezsilny. Program latencymon uruchamiany milion razy, żadnych błędów. Może wy mi pomożecie?
Mam ochote w-----c komputer przez okno.
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@geniuu: odinstaluj z menedżera urządzeń sterownik i zrób od razu restart, sterownik powinien się po restarcie zainstalować sam z czystymi ustawieniami, może pomoże chociaż ciężko wróżyć jak nie napisałeś nawet na czym słuchasz ;)
  • Odpowiedz
@geniuu: z tym wywaleniem windowsa to nie taka glupia porada, ale zrob inaczej, odpal jakiegos linuxa z trybu live i zobacz co tam sie bedzie dzialo. Jesli to samo to moze jednak wina sprzetu a nie sterownikow, jesli na linuxie bedzie okej, no to cos ze sterownikami, od tego zacznij
  • Odpowiedz
@Miszcz_Joda: wybacz wczoraj nie miałem czasu,
odpaliłem pena z hbcd x64 - opoznienie nadal istnieje; może jutro znajdę czas zrobić penka z ubuntu live.
miałem dwa monitory ale zakupiłem nowy więc jeden (nowszy) wywaliłem z prądu - opoznienie nadal jest;
zostawiłem jeden monitor (najnowszy) - wydaje mi się że opoznienie zniknęło, ale to moje pierwsze wrażenie - obejrzałem jeden odcinek serialu na netflixie bez problemów, kiedyś po 25 minutach musiałem
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Miszcz_Joda korzystam tylko ze słuchawek hyperx cloud alpha, ale gdy jakis czas temu korzystalem z pchełek również opóźnienie występowało
moja specyfikacja:
i5 9600k oc
msi z390 tomahawk
2x8gb g skill ripjaws 5 3200mhz
Gigabyte 1060
  • Odpowiedz
odpaliłem ubuntu 20.04.1 i po ~45 minutach użytkowania (oglądanie teledysków, streamów) wydaje mi się że NIE MA albo obraz jest minimalnie do przodu...
zaczynam na prawdę myśleć że to mnie przerasta :D
  • Odpowiedz