Wpis z mikrobloga

Jest sprawa:

Kolega mojego taty zle sie czuł przez jakiś czas i jeździliśmy razem samochodem w trzech i okazało się ze ten kolega ma wirusa, tylko tata dostał zwolnienie z pracy i miał wymaz przyjechali do niego i wyszedł wynik negatywny

Ja się zacząłem czuć zle w czwartek po tej akcji no i lekarz dał mi skierowanie na wymaz, pojechałem następnego dnia w piątek i wieczorem dostałem telefon z sanepidu i mówił jakiś robot czy ja ‚xyz’ przy telefonie i miałem wybrać 1 na klawiaturze no i wybrałem i dostałem info „ ta osoba ma kwarantannę 14 dniowa i mam się nigdzie nie ruszać i policja będzie mnie kontrolować i mam pobrać apke”

No i tam na aplikacji jest napisane ze mam kwarantannę do 30 listopada i mam robić zdjęcia sobie i w sobotę przyjechała policja mnie sprawdzić no to byłem pewny ze mam wirusa i powiedziałem rodzicom i tata dostał i siostra kwarantannę a mama nie bo jest ratownikiem medycznym i może pracować.

Pisałem do kierownika ze mam wirusa i wgl i mnie nie będzie, dzisiaj dzwonię ze aplikacja się zlagowala i pokazuje złą datę zakończenia kwarantanny i oni mówią ze mam wynik negatywny i koniec kwarantanny.

Co mam powiedzieć kierownikowi na to bo wyszło ze okłamałem ze mam wirusa bo dostałem tylko info ze mam 2 tyg kwarantanny i policja będzie mnie sprawdzać codziennie? Jak wywinąć się z takiej sytuacji i co powiedzieć
#koronawirus #wirus
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@taktoto: miałem kwarantannę ale na aplikacji wyskoczył błąd i z infolini apki powiedzieli ze mam negatywny a nikt do mnie nie dzwonił z nikąd ze mam negatywny, tylko sanepid w piątek ze mam kwarantannę 2 tyg
  • Odpowiedz