Wpis z mikrobloga

@Larsberg: gry z ps3 w 60 klatkach
Racing Games: Burnout Paradise, Gran Turismo series, Driver San Francisco, Ridge Racer 7
Platform Games: Ratchet and Clank series, Sly series, LEGO games (before LEGO Star Wars 3), Sonic Unleashed, Rayman series
Fighting Games: Tekken series, Street Fighter series, Marvel vs Capcom 3, Virtua Fighter 5, Dead or Alive 5, Dragon Ball series, Blazblue series, Battle Fantasia, Mortal Kombat series, Injustice
Action and Shooter Games: Call of
  • Odpowiedz
@Ever_Ns No i co z tego, że było kilka tytułów? Z PS4 które mam to z exów kojarzę tylko REMASTER The Last of Us, reszta często nie potrafiła mieć nawet stałych 30 fpsów (ukochane Bloodborne czy Last Guardian).
  • Odpowiedz
@Ever_Ns Ja gram tylko w exy na konsoli. I pamiętam tylko remaster TLoU który chodził w 60 fpsach, no właśnie, to był remaster ;) Na prosiaku może było więcej tytułów (chociaż tam i tak celowali w oszukane 4K). A już PS3 reklamowali, że niby będą gry chodzić w 60 fpsach w 1080p ;) Teraz też jeśli chcesz mieć np. w dodatku do Spidermana RT i jakość grafiki to masz 30 fpsów
  • Odpowiedz
@Larsberg: konsolowcy 6 lat temu odkryli czym jest granie w 4k/60fps na duzym TV z wlaczonym HDR (Wipeout Omega). Od miesiaca zaczynaja sie zastanawiac nad 8k.
PCtowcy ktorzy wydali 2 pensje na najnowsza karte graficzna nadal pykaja w 1440p na fikusnych malutkich monitorkach.
  • Odpowiedz
@G_Addams Grałem w podstawkę, gra spoko ale nic rewelacyjnego. Dodatku bym raczej nie kupił. Wiadomo kto co lubi. PS5 pewnie kupię ale to pewnie dopiero za przynajmniej 2 lata, jak trochę exów wyjdzie i nie będą kosztować 360 zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak ogólnie to nie mam nic do konsol, po za tym że wolę pograć na PC, ale są jeszcze exy więc to nieszczęsne sony
  • Odpowiedz
  • 0
@michael323 Z exów na PS4 w 60 klatkach był też remaster trylogii Uncharted. Zajebiście się w to grało a jak potem odpaliłem Kres Złodzieja w 30 to był dramat.
  • Odpowiedz
  • 0
@G_Addams Oprócz gamingowego PC mam też PS4 do exów tak więc mógłby zagrać ale Spiderman jakoś niespecjalnie mnie interesuje. Wolę poważne historie w grach. God of War też mi nie podszedł no bo to trochę dziwne grać jakimś bogiem xD
  • Odpowiedz
@shaki24 Ale bądźmy realistami, 4k na konsolach jest najczęściej DYNAMICZNE (czyli skalowane z mniejszej rozdzielczości). 8K na konsolach to jakiś mokry sen psychofanów ;) Jedynie gdzie zobaczysz 8K to obecnie w takich tytułach jak nowy Doom na PC i z kartą RTX 3090. Na razie jest to w sumie tylko ciekawostka. To że konsola obsłuży TV 8K nie znaczy że wygeneruje taka rozdzielczość w grach ;)
  • Odpowiedz
@michael323: koleś przytoczył wipeout, które wygląda jak g---o, ma mechanikę prostą jak konstrukcja cepa i powinno działać w 500fps. Nie odróżnia upscalowanego 4k od natywnego, pewnie nawet ten telewizor RGB nie wyświetla, tylko ycbcr422. Zresztą kolega myśli, że nowa grafa kosztuje dwie pensje - jeżeli ma takie zarobki, to wątpię żeby kiedykolwiek stał obok takiego TV o jakim sobie fantazjuje. Tak, to jest psychofanboy
  • Odpowiedz
@sidhellfire: Rotfl - wipeout wyglada oblednie. Psychofanboy? Po prostu nie mam bolu d--y bo mnie nie stac by sobie kupic jakas nowa zabawke.

@michael323: a widziales 4k i 120fps? Czy poczekasz jeszcze i ze 3 razy zmienisz grafike? XD

Zreszta w konsoli absolutnie nie chodzi by byla silniejsza. Benchmarki to domena PCtowcow. Konsole to salon, kanapa, duzy fajny TV i porzadne naglosnienie. PC to biureczko, monitorek i sluchaweczki na
  • Odpowiedz
@shaki24 No właśnie Ty wszczynasz wojenki :D Mam konsole PS4 do exów, nigdy bym nie zagrał na niej w tytuł multi-platformowy. Teraz nagle zauważyłem, że psychofani podniecają się rzekomym 4K i 120 fpsami, takie coś to i tak chyba na razie jest tylko na Xboxie w 1 czy 2 wyścigach i to z poprzedniej generacji (Forza Horizon 4). Zresztą nie uwierzę póki nie zobaczę, w sensie podejrzewam i tak dynamiczną rozdzielczość
  • Odpowiedz
@shaki24 PS Mam znajomego co miał i grał tylko na PS4, też coś gadał o tym nawet, że remaster TLoU grał w 30 fpsach bo dziwnie wyglądał w 60. Potem kupił PC i w exy tylko już grał na PS4. Sam zaczął widzieć wady PS4 oraz to że więcej klatek wygląda po prostu lepiej.
Oczywiście granie na PC ma też swoje wady jak wszystko.
  • Odpowiedz
@michael323: ja się niczym nie podniecam tylko odpowiadam na durnowate wywyższanie się PCtowców. Okres podniecania się hardwarem, benchmarkami mam już dawno za dobą. Tak conajmniej z 15 lat.
Gram na tym na czym lubię i w to co lubię. Śmieszy mnie to wasze napinactwo i próba przeliczenia fanu na frames per second czy liczbe pixeli na ekranie.
Kiedy ludzie tacy jak ty zrozumieją, że konsole to gra z kanapy na
  • Odpowiedz