Wpis z mikrobloga

@Larsberg: gry z ps3 w 60 klatkach
Racing Games: Burnout Paradise, Gran Turismo series, Driver San Francisco, Ridge Racer 7
Platform Games: Ratchet and Clank series, Sly series, LEGO games (before LEGO Star Wars 3), Sonic Unleashed, Rayman series
Fighting Games: Tekken series, Street Fighter series, Marvel vs Capcom 3, Virtua Fighter 5, Dead or Alive 5, Dragon Ball series, Blazblue series, Battle Fantasia, Mortal Kombat series, Injustice
Action and Shooter
@Ever_Ns No i co z tego, że było kilka tytułów? Z PS4 które mam to z exów kojarzę tylko REMASTER The Last of Us, reszta często nie potrafiła mieć nawet stałych 30 fpsów (ukochane Bloodborne czy Last Guardian).
@Ever_Ns Ja gram tylko w exy na konsoli. I pamiętam tylko remaster TLoU który chodził w 60 fpsach, no właśnie, to był remaster ;) Na prosiaku może było więcej tytułów (chociaż tam i tak celowali w oszukane 4K). A już PS3 reklamowali, że niby będą gry chodzić w 60 fpsach w 1080p ;) Teraz też jeśli chcesz mieć np. w dodatku do Spidermana RT i jakość grafiki to masz 30 fpsów ¯_(ツ)_/¯
@Larsberg: konsolowcy 6 lat temu odkryli czym jest granie w 4k/60fps na duzym TV z wlaczonym HDR (Wipeout Omega). Od miesiaca zaczynaja sie zastanawiac nad 8k.
PCtowcy ktorzy wydali 2 pensje na najnowsza karte graficzna nadal pykaja w 1440p na fikusnych malutkich monitorkach.
@G_Addams Grałem w podstawkę, gra spoko ale nic rewelacyjnego. Dodatku bym raczej nie kupił. Wiadomo kto co lubi. PS5 pewnie kupię ale to pewnie dopiero za przynajmniej 2 lata, jak trochę exów wyjdzie i nie będą kosztować 360 zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak ogólnie to nie mam nic do konsol, po za tym że wolę pograć na PC, ale są jeszcze exy więc to nieszczęsne sony wypadałoby
@G_Addams Oprócz gamingowego PC mam też PS4 do exów tak więc mógłby zagrać ale Spiderman jakoś niespecjalnie mnie interesuje. Wolę poważne historie w grach. God of War też mi nie podszedł no bo to trochę dziwne grać jakimś bogiem xD
@shaki24 Ale bądźmy realistami, 4k na konsolach jest najczęściej DYNAMICZNE (czyli skalowane z mniejszej rozdzielczości). 8K na konsolach to jakiś mokry sen psychofanów ;) Jedynie gdzie zobaczysz 8K to obecnie w takich tytułach jak nowy Doom na PC i z kartą RTX 3090. Na razie jest to w sumie tylko ciekawostka. To że konsola obsłuży TV 8K nie znaczy że wygeneruje taka rozdzielczość w grach ;)
@michael323: koleś przytoczył wipeout, które wygląda jak gówno, ma mechanikę prostą jak konstrukcja cepa i powinno działać w 500fps. Nie odróżnia upscalowanego 4k od natywnego, pewnie nawet ten telewizor RGB nie wyświetla, tylko ycbcr422. Zresztą kolega myśli, że nowa grafa kosztuje dwie pensje - jeżeli ma takie zarobki, to wątpię żeby kiedykolwiek stał obok takiego TV o jakim sobie fantazjuje. Tak, to jest psychofanboy
@sidhellfire: Rotfl - wipeout wyglada oblednie. Psychofanboy? Po prostu nie mam bolu dupy bo mnie nie stac by sobie kupic jakas nowa zabawke.

@michael323: a widziales 4k i 120fps? Czy poczekasz jeszcze i ze 3 razy zmienisz grafike? XD

Zreszta w konsoli absolutnie nie chodzi by byla silniejsza. Benchmarki to domena PCtowcow. Konsole to salon, kanapa, duzy fajny TV i porzadne naglosnienie. PC to biureczko, monitorek i sluchaweczki na uszach.
@shaki24 No właśnie Ty wszczynasz wojenki :D Mam konsole PS4 do exów, nigdy bym nie zagrał na niej w tytuł multi-platformowy. Teraz nagle zauważyłem, że psychofani podniecają się rzekomym 4K i 120 fpsami, takie coś to i tak chyba na razie jest tylko na Xboxie w 1 czy 2 wyścigach i to z poprzedniej generacji (Forza Horizon 4). Zresztą nie uwierzę póki nie zobaczę, w sensie podejrzewam i tak dynamiczną rozdzielczość (pewnie
@shaki24 PS Mam znajomego co miał i grał tylko na PS4, też coś gadał o tym nawet, że remaster TLoU grał w 30 fpsach bo dziwnie wyglądał w 60. Potem kupił PC i w exy tylko już grał na PS4. Sam zaczął widzieć wady PS4 oraz to że więcej klatek wygląda po prostu lepiej.
Oczywiście granie na PC ma też swoje wady jak wszystko.
@michael323: ja się niczym nie podniecam tylko odpowiadam na durnowate wywyższanie się PCtowców. Okres podniecania się hardwarem, benchmarkami mam już dawno za dobą. Tak conajmniej z 15 lat.
Gram na tym na czym lubię i w to co lubię. Śmieszy mnie to wasze napinactwo i próba przeliczenia fanu na frames per second czy liczbe pixeli na ekranie.
Kiedy ludzie tacy jak ty zrozumieją, że konsole to gra z kanapy na dużym