Dobra mordeczki. Aktualnie sytuacja kształtuje się następująco. Uznałem, że szkoda życia na więdnięcie za biurkiem i uznałem, że nigdy już więcej nie wrócę do korpo. #!$%@?ąłem dosłownie wszystkim i właśnie jestem w podróży w celu odbycia służby przygotowawczej w jednostce na drugim końcu Polski xD. Służba dopiero 23, ale jadę już dzisiaj, bo mam tak fatalnym dojazd, że musiałbym chyba wyjechać dzień wcześniej w nocy i spać na peronie (3 przesiadki). Ale kto by się martwił, że na drodze kurz. Będę Wam zdawać relację z mojej służby tu na mirko. zakładam tag #szeregowykrachu Życzcie mi powodzenia, bo trochę jednak ręce się trzęsą.
@Krachu: OPie, sam jestem po takim kursie szeregowych, pare lat później oficerka i służba stała. Powiem tak: warto, ale dupa musi być ze stali. Powtarzalność będzie i musisz się do niej przyzwyczaić, ale przede wszystkim do jednej rzeczy: głupoty kaprali po wieczorowym liceum. Jeśli tylko możesz to idź w górę, bo polmozgi cię zjedzą. Ku chwale Ojczyzny!
@Krachu zajebiste jest to przekonanie ludzi, że "zawsze mogą wrócić", otóż to tak nie działa, wrócić możesz do roku od dziś, potem już wypadasz z karuzeli
@Krachu: Wykopki biją pianę jakbyś podpisał cyrograf na 5 lat, przecież jak mu się nie spodoba to nie pójdzie dalej w tym kierunku i tyle, służba przygotowawcza trwa mniej niż miesiąc więc można to traktować bardziej jak obóz harcerski niż realne szkolenie - Polskie realia to nie Full Metal Jacket i wojna w Wietnamie xD
@BajerOp: A orientujesz się jak ciężko na misję się dostać, mam na myśli czy było więcej miejsc czy ochotników, plus Wojsko Polskie aktualnie jakiekolwiek misje utrzymuje? Bo widziałem mapkę Afryki z flagami krajów które tam siły mają i polskiej nie było
@Moseva: w wojsku xD ???
Szkoda życia na wiedniecie za biurkiem, wiec będziesz się wykańczał fizycznie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Moseva: Pracowalem na budowie, teraz pracuje umyslowo.
Nie wiem co by sie musialo stac zebym na budowie byl bardziej zmeczony niz po ciezkiej pracy umyslowej.
Pewnie rób to co lubisz, albo przynajmniej szukaj tego co będziesz lubił. Powodzenia
@BajerOp: Tak, zdarza się, że zmuszają. To sporadyczne przypadki, bo zazwyczaj chętnych jest aż nadto, niemniej nie na wszystkie stanowiska.