Wpis z mikrobloga

@lubie_p--o: Choinka czy rozdawanie prezentów i chlanie wódki do kolacji niewiele mają wspólnego z jakimkolwiek bogiem.

@puszkapandory Kolacja wigilijna, śpiewanie koled, spotkanie z rodziną i później msza Pasterka ma wspólnego z Bogiem. Ale jak masz inaczej w domu to nie zazdroszczę. :(
  • Odpowiedz
@lubie_p--o: To mało istotne, istotny jest powód wolnego czyli spędzanie czasu z rodziną obudowane różnymi tradycjami mniej i bardziej mającymi oparcie w religii. I dlatego nawet dla niewierzących wolne w niektóre święta ma znaczenie. Inne święta są nieistotne i mogłyby być pracujące, jak te 3 króli, które cholera wie po co jest wolne skoro nie ma wokół tego żadnych tradycji i nikt przez brak wolnego nie cierpiał. Prościej byłoby zaszczepić
  • Odpowiedz
że jesteś apostatą, ale nadal liczą cię w statystykach.

@Aemeth: a gdzie ja napisałem, że nie liczy w statystykach? Napisałem o podatkach.

Sugerujesz, że pieniądze z funduszu kościelnego są wypłacane związkom wyznaniowym na podstawie ich własnych deklaracji co do liczby członków? Jeżeli masz jakieś źródło chętnie
  • Odpowiedz
@Premier_Tux: Totalnie nietrafione porównanie. Z Netflixem podpisujesz umowę, więc wypadałoby ja także rozwiązać, z czarną mafią nikt nic nie podpisywał, więc nie ma sensu bawić się w ich durne przepisy. A co do tego RODO, to fakt jest oburzające, ale wydaję mi się, że katole mają w tych swoich gównianych kodeksach taki przepis, że nawet jak się wypiszesz to nadal obowiązuje Cię opieka kościoła czy coś i nie sądzę, by
  • Odpowiedz