Absolutnie niezwykłe zdjęcie rakiety Falcon 9, zmierzającej w kierunku Międzynarodowej Stacji Kosmicznej. Na jej szczycie w kapsule Dragon znajdowało się w tym momencie 4 ludzi. ( ͡°͜ʖ͡°)ノ⌐■-■
@tooph akurat totalnie tak nie wygląda :p podczas entry burn nie są odpalane wszystkie silniki, a płomień tworzy coś na kształt "tarczy" pod rakietą. Tutaj mamy ewidentnie rakietę w wysokich partiach atmosfery (dlatego gazy wylotowe są takie rozproszone).
@ahura_mazda: Faktycznie. Gdyby było przekręcone o 90 stopni to łatwiej by było załapać o co chodzi :) Wygląda jakby leciała w dół, ale pewnie dlatego, że jest już bardzo daleko.
@tooph tutaj jest ok 200 km nad Ziemią. To, że niby spada, to złudzenie optyczne wynikające z kulistości Ziemi. Rakieta wchodzi na orbitę, leci jakby wgłąb zdjęcia, nie na dół
Jak macie lekarzowi przynieść próbkę kału do badania laboratoryjnego to w czym się taką próbkę przynosi i ile tego gówna trzeba przynieść? I niby jak ja mam to wszystko ogarnąc, na rękę mam sobie nasrać i wsadzić to do pudełka?
( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
#spacex #crewdragon #nasa #kosmos #ciekawostki
Komentarz usunięty przez autora