Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +906
Widzę na wykopie częste posty o budowie taniego domu, więc podpowiem Wam z doświadczenia, co robić, by nie skończyć z domem za 1,000,000 (albo 6000 zł/m^2 do deweloperskiego), a jednocześnie sensownym, z którego będziesz zadowolony:
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
krucjan +15
Czasem se myślę, że to w sumie jest p----------e, że udało mi się dojść do zżerania takich porcji, a jak sobie myślę, że są jeszcze zawodnicy, co potrafią zjeść 2x tyle jeszcze to w ogóle mózg staje. Nie wyobrażam sobie, że kiedyś będę w stanie osiągnąć taki poziom, ale z drugiej strony rok temu też sobie nie wyobrażałem, że dzisiaj będę w stanie zjeść tyle co zjadam. Czas pokaże.
#jedzzkrucjanem
#jedzzkrucjanem
#humorobrazkowy #heheszki #rozowepaski #rozowypasek #bekazpodludzi #julka #patologiazewsi
Może dlatego że 2rp istniała ok. DWADZIEŚCIA LAT, powstała świeżo po wojnie, miała problem z agresją komunistyczną i musiała ujednolicić systemy z 3 różnych zaborów.
No ciężko to nazwać sukcesem( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
@NVX78: zależy od nauczyciela. Ja przez trzy lata miałem lekcje z psychofanką Piłsudskiego i mnie chciała u----ć za zrobienie krytykującego go referatu, potem przez trzy lata miałem z hejterem Kaczyńskich i Piłsudskiego i
Komentarz usunięty przez autora
@AlgorytmPrima: no i JP2, JP2 zniszczył komunizm, sam, tymi ręcami.
kto by je wtedy stworzył, i dowodził?
@spere: przecież Piłsudski nie stworzył Legionów.
A tutaj lista dowódców z Bitwy Warszawskiej:
Historia nie jest czarno-biała.
Nie wiem, może należało jednak flirtować politycznie z ZSRR albo Niemcami.
Może nie należało prowadzić polityki mocarstwowej, gdy daleko nam było do mocarstwa.
O swojej historii lubimy myśleć, że jak coś dobrego nas spotkało, to tylko nasza zasługa, natomiast gdy coś złego, to wina złych sąsiadów.
To nie jest takie proste.
Po tej klęsce doszli do wniosku, że trzeba coś zrobić z systemem obronności. Wprowadzili więc do szkół system mocno nastawiony na wychowanie patriotyczne, a młodzież na szkolenie militarne.
Efekt był znakomity, bo w czasie pierwszej wojny światowej Francuzi mieli świetnie wyszkoloną i zdyscyplinowaną armię. I ta patriotyczna młodzież wpadła do maszynki do mięsa, jaką była I wś.
Szkolenie i patriotyzm