Wpis z mikrobloga

Huawei E5577C

@Szym3kSzym3k: Bo repeater tak dziala. To nie jest magiczny wzmacniacz, repeater dziala jako KLIENT (czyli tak samo jak laptop czy komorka) podlaczajac sie do sieci wifi i nadaje druga osobna siec bezprzewodowa. W efekcie spowalniasz predkosci na sieci z pierwszego routera i dodajesz zaklocenia w pasmie na ktorych dzialaja sieci poniewaz one sa nadawane w tym samym miejscu, troche jakbys polozyl dwa routery obok siebie.
  • Odpowiedz
@Szym3kSzym3k: Z jakimi gniazdkami? Kupujesz drugi router i mozesz go przerobic na access pointa albo zwyklego access pointa, jesli ma jeden port musisz dokupic switcha( w miejscu gdzie bys po kablu podlaczysz access pointa podlaczasz switcha i dopiero access pointa do niego jesli ci brakuje portwow), czasem sa z drugim portem ale to pojedyncze modele.
  • Odpowiedz
@krzywy_kanister: Czyli znowu coś wybrałem nie takiego ( ͡° ͜ʖ ͡°) . Dobra to inaczej... w tym zestawie który Ty poleciłeś https://www.x-kom.pl/p/180652-adapter-homeplug-plc-tp-link-tl-wpa4220-kit-powerline-lanwifi-500mb-s-2-szt.html rozumiem, że tylko ta większa jednostka rozprowadza wifi? Jeżeli tak jest to nie jest mi coś takiego potrzebne. W takim razie czy istnieje coś takiego bez wifi, ale z gniazdkami elektrycznymi tak jak w tym co ja pokazałem, żeby nie blokowało mi gniazdek w
  • Odpowiedz