Aktywne Wpisy
trike +27
Chłop z mojej wiochy 24 lata morda chad, wysoki, piękna kobieta, miał szkółkę pływacka i popełnił samobója ehhh ja mając takie życie i wygląd jak on nigdy bym nawet o tym nie pomyślał. #przegryw #samobojstwo

SombreroTaco137 +173
pochwaliłem się starym, że zrobiłem życiówkę na rowerze 65km, to ci jedynie nawyzywali, że mam im odkupić rower jak go rozwalę od tej jazdy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#przegryw
#przegryw

https://myanimelist.net/anime/1777/Kaze_no_Tairiku
The Weathering Continent
Niedziela wieczur, humor trochę popsuty, więc czas na kolejne stare, gówniane OVA.
W tym aspekcie tytuł nie zawiódł tylko na samym początku - wprowadzenie do historii to napisy pływające na czarnym tle oraz sporo statycznych obrazków, od samego startu uderzają nas drętwawe dialogi i niespecjalnie lotna reżyseria. Ale też miejscami trochę zaskoczenie, bo animacja ma od czasu do czasu naprawdę ładne fragmenty, muzycznie klimatycznie - świetnie dopasowany soundtrack, a wszędzie unosi się delikatna woń Lodoss skrzyżowanego z Berserkiem. Anime jest taką kartką z kalendarza, opisującą jeden dzień z życia trójki bohaterów wędrujących po zniszczonym przez katastrofę świecie, czuć, że to malutki fragment większej historii. Tytuł pod wieloma względami raczej przeciętny, ale da się to jeszcze obejrzeć. Gdyby było więcej, to pewnie nawet bym z ciekawości zerknął.
źródło: comment_1605470459WyeUnJqXMNe7o0wZxNfb9t.gif
Pobierz